Gebruik maken van de webmail

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Voor elke webhosting/reseller hosting klant is het mogelijk om gebruik te maken van de webmail. Hiervoor zijn 2 webmails beschikbaar, Roundcube en Squirrelmail. Onze voorkeur gaat echter uit naar Roundcube aangezien deze er gelikter uit ziet en ook qua gebruik prettiger is. Echter bepaal jij zelf van welke je gebruik maakt!

Roundcube webmail

Voor het gebruik van de Roundcube webmail is het mogelijk deze te bereiken via je eigen domein of via onze met SSL beveiligde URL (zie afbeelding hieronder). Via je eigen domein is de Roundcube webmail te bereiken via /webmail (bijv. jouwdomein.nl/webmail).

roundcube

Je logt op deze pagina gewoon in met als gebruikersnaam je volledige emailadres en je wachtwoord. De navigatie, het bekijken van emails, maken van nieuwe emails spreekt eigenlijk voor zich.

Rainloop webmail

Rainloop is het nieuwste webmail systeem wat Vimexx in gebruik heeft genomen, dit webmail systeem heeft een zeer moderne uitstraling en tal van functies die je van alle gemakken zal voorzien! Rainloop kan je bereiken door /rainloop achter je domein te plaatsen (bijvoorbeeld: jouwdomein.nl/rainloop).

Squirrel webmail

Squirrelmail is te bereiken via je eigen domein door /squirrelmail achter de URL te plakken (bijv. jouwdomein.nl/squirrelmail). Je logt ook op deze pagina gewoon in met als gebruikersnaam je volledige emailadres en je wachtwoord.

squirrelmail