Wordpress URL wijzigen

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Je wilt je huidige Wordpress URL wijzigen naar een andere URL aangezien je een nieuw domeinnaam hebt aangeschaft maar je weet niet hoe dit moet? In deze handleiding leggen we je dat graag uit!

Inloggen op admin panel van Wordpress

Allereerst gaan we inloggen op het admin panel van Wordpress. Deze kan je bereiken door /wp-admin achter je domeinnaam te plakken (bijv. jouwdomein.nl/wp-admin). Log in met je eigen gegevens en ga vervolgens naar de media instellingen.

media

Vervang bij "Uploads opslaan in de map" het huidige (oude) domein naar je nieuwe domein. En klik op "Wijzigingen opslaan"

media pad

Ga nu naar de algemene instellingen.

algemeen

Verander ook hier het bestaande domein naar je nieuwe domein. Let er wel op dat op het moment dat je nu de wijzigingen opslaat de links in het admin panel en op je website naar de nieuwe (nog niet correct werkende) website zullen verwijzen. Klik ook nu weer op "Wijzigingen opslaan".

url

Je hebt nu de instellingen in Wordpress zo aangepast dat deze perfect met je nieuwe domein zal werken. Wat je nu nog moet doen is het domein in DirectAdmin aanpassen zodat de website bestanden ook correct door het nieuwe domein geladen kunnen worden. Hoe je dit doet lees je in de volgende handleiding.