Hoe maak ik een redirect via het klantenpaneel?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Hoe maak ik een redirect via het klantenpaneel?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Wanneer je bij Vimexx een domeinnaam afneemt kan je deze koppelen aan een webhosting pakket maar ook doorsturen naar een andere URL. Hoe je je domeinnaam doorstuurt (redirect) leggen we je in deze handleiding graag voor je uit! Let op! Als je domein gekoppeld is aan een hosting pakket dan volg je het artikel Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?.

Stap 1

Allereerst log je in op het klanten paneel.

Daarna navigeer je via het menu naar “domeinen beheren”.

Vimexx dashboard menu

Stap 2

Je komt nu op de overzichtspagina van je domeinnamen terecht. Klik nu op het tandwieltje naast de domeinnaam waarbij je de doorverwijzing (redirect) wilt instellen.

Action knop

Stap 3

Je ziet dat er nu een aantal opties in beeld verschijnen. Tussen deze opties staat “Redirect URL inclusief http://”, klik hier op.

Redirect menu

Stap 4

Je krijgt nu een invoerveld te zien waar je de URL kunt ingeven waar naar doorverwezen dient te worden. Let er op dat je altijd begint met http://. Zodra je de URL hebt ingegeven klik je op “Bijwerken” waarna de doorverwijzing ingesteld zal worden.

redirect instelling

Status code

Wanneer je gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal je domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301. Meer informatie over http response status codes en de betreffende 301 http response status code vindt je in het artikel Wat is een HTTP response status code?.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een doorverwijzing (redirect gemaakt). Kom je er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!