Domein doorverwijzen (redirect) via het klantenpaneel

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Wanneer je bij Vimexx een domeinnaam afneemt kan je deze koppelen aan een webhosting pakket maar ook doorsturen naar een andere URL. Hoe je je domeinnaam doorstuurt (redirect) leggen we je in deze handleiding graag voor je uit!

Allereerst log je in op het klantenpaneel.

Daarna navigeer je via het menu naar “domeinen beheren”.

Vimexx dashboard menu

Je komt nu op de overzichtspagina van je domeinnamen terecht. Klik nu op het sleuteltje naast de domeinnaam waarbij je de doorverwijzing (redirect) wilt instellen. Je ziet dat er nu een aantal opties in beeld verschijnen. Tussen deze opties staat “Redirect URL inclusief http://”, klik hier op.

Redirect menu

Je krijgt nu een invoerveld te zien waar je de URL kunt ingeven waar naar doorverwezen dient te worden. Let er op dat je altijd begint met http://. Zodra je de URL hebt ingegeven klik je op “Bijwerken” waarna de doorverwijzing ingesteld zal worden.

redirect instelling

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een doorverwijzing (redirect gemaakt). Kom je er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!