Hoe verhuis ik mijn website maker website naar een ander domein?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Heb je je website via de website maker gebouwd maar wil je deze graag naar een ander domein verplaatsen? Geen probleem! Hoe je dat doet leggen we je in deze handleiding maar al te graag voor je uit!

Stap 1

Allereerst open je de website maker op de reguliere manier. Vervolgens ga je met je muis op het "Opslaan" icoontje staan, je selecteert vervolgens de "Backup/Herstellen" optie.

Website maker backup/herstellen

Stap 2

Er opent nu een venster waarin je de backup kunt downloaden. Klik hiervoor op "Download Back-up".

website maker download backup

Stap 3

Er wordt nu een bestand gedownload. Als je de juiste nieuwe domeinnaam nog niet had toegevoegd in DirectAdmin dan kun je dat nu doen. Hoe je dat doet hebben we nog even voor je uitgelegd in onze handleiding Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn webhosting pakket? (stap 1).

Je keert nu terug naar DirectAdmin om de nieuwe domeinnaam aan te klikken en te selecteren, start de website maker weer op en ga weer via het "Opslaan" icoontje naar de "Backup/Herstellen" optie.

website maker backup/herstellen

Stap 4

Weer opent het bekende venster, dit keer klik je op de "Herstel" tab.

website maker herstellen

Stap 5

Vervolgens selecteer je het rechter bolletje en open je het bestand dat je zonet gedownload hebt via de bladeren optie.

website maker backup selectie

Stap 6

Hierna klik je op "Herstel" waarna de site teruggeplaatst word. Publiceer nu je site weer en je site zal dan op je nieuwe domeinnaam zichtbaar zijn!

Mocht je er niet uit komen, laat onze helpdesk het dan weten! We zijn bereikbaar via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!