Hoe voer ik een traceroute uit naar mijn server op website?

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Windows:

1. Navigeer eerst naar start

2. Alle programma’s

3. Ga vervolgens naar accessoires

4. Klik op Command prompt

5. Type daar het volgende in: tracert domeinnaam.extensie

Voorbeeld: tracert uwdomeinnaam.nl <— Pas deze aan naar uw eigen domein

6. Wacht dan even tot het klaar is en dan krijgt u de melding “Trace complete” te zien

7. Maak hiervan een screenshot of selecteer de uitkomst van de trace. Dit kunt u doen door op het scherm op uw rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor select all. Hij kopieert de tekst dan al automatisch.

8. Stuur de resultaten naar ons toe.

Mac:

1. Open Toepassingen

2. Open Hulpprogramma`s

3. Open Netwerk tools en klik op “traceroute”

5. Type daar de domeinnaam of het ip adres waarna de traceroute moet worden uitgevoerd

Voorbeeld: uwdomeinnaam.nl <– Deze wel aanpassen naar uw eigen domein.

6. Wacht nu tot hij klaar is.

7. Maak hiervan een screenshot of kopieer de uitkomst van de traceroute.

8. Stuur de resultaten naar ons toe.