Externe verbinding MySQL instellen

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Het is mogelijk om een externe verbinding te maken met je MySQL databases met bijvoorbeeld ODBC of externe database tools. In dit stappenplan gaan we er al vanuit dat je ingelogd bent op DirectAdmin. Je dient dan de volgende stappen te nemen:

Stap 1

Ga naar de optie "MySQL Management" in het DirectAdmin.

Hoe maak ik extern verbinding met mijn MySQL database

Stap 2

Selecteer de database waarmee je van "buiten" een verbinding wilt maken.

mysql directadmin

Stap 3

Geeft onder de noemer "Access Hosts" het ip-adres op waar vandaan je toegang toestaat. Een "%" teken is de wildcard, dit houd in dat elk IP verbinding kan maken met de database.

directadmin mysql

Als je het IP hier hebt toegevoegd in DirectAdmin kan er extern verbinding gemaakt worden met de MySQL database. Verbinding maken met de externe database gaat bij Vimexx via poort "3306".