Hoe verhoog ik mijn WordPress memory limit?

Geschreven door Vimexx op 21-03-2018

Hoe verhoog ik mijn WordPress memory limit?

Geschreven door Vimexx op 21-03-2018

Voor sommige Wordpress websites is het nodig om meer memory tot je beschikking te hebben. Dit betreft dan de php memory.

Dit limiet is op te hogen aan de hand van het artikel Hoe wijzig ik de PHP instellingen?.

Echter, het kan voorkomen dat Wordpress de verhoging niet door heeft. In dit soort gevallen zul je zelf de memory limiet moeten definiëren in de "wp-config.php".

Stap 1

Open de wp-config.php via een bewerkprogramma.

Stap 2

Zodra je het bestand geopend hebt ga je opzoek naar de regel met de tekst "That's all, stop editing! Happy blogging".

Daar voeg je nu de volgende toe:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Je kunt de opgegeven "256M" vervangen door het door jou gewenste memory limiet. Dit kan bijvoorbeeld zijn "512M", "768M" of bijvoorbeeld "1024M".

Stap 3

Zodra je het toegevoegd hebt zal het er ongeveer zo uit komen te zien:

define('WP_DEBUG', false);
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

/** Absolute path to the WordPress directory. */
if ( !defined('ABSPATH') )
	define('ABSPATH', dirname(__FILE__) . '/');

/** Sets up WordPress vars and included files. */
require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Wanneer je het bestand opgeslagen hebt zal je Wordpress de wijziging meteen moeten weergeven!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!