Hoe verhoog ik mijn WordPress memory limit?

Bijgewerkt op 06-09-2022

Voor sommige WordPress websites is het nodig om meer memory tot je beschikking te hebben. Dit betreft dan de PHP memory, deze is op te hogen aan de hand van het artikel Hoe wijzig ik de PHP instellingen?. Het kan echter voorkomen dat WordPress de verhoging niet door heeft. In dit soort gevallen zul je zelf de memory limiet moeten definiëren in de "wp-config.php".

Stap 1

Open het wp-config.php bestand via een bewerkprogramma. Dit kan via de Direct Admin file manager, maar ook via FTP

Stap 2

Zodra je het bestand geopend hebt ga je opzoek naar de regel met de tekst "That's all, stop editing! Happy blogging".

Daar onder voeg je het volgende toe:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Je kunt het opgegeven "256M" vervangen door het door jou gewenste memory limiet. Dit kan bijvoorbeeld zijn "512M", "768M" of bijvoorbeeld "1024M". In het algemeen is het aan te raden dit niet hoger te zetten dan nodig.

Stap 3

Zodra je het toegevoegd hebt zal het er ongeveer zo uit komen te zien:

define('WP_DEBUG', false);
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

/** Absolute path to the WordPress directory. */
if ( !defined('ABSPATH') )
	define('ABSPATH', dirname(__FILE__) . '/');

/** Sets up WordPress vars and included files. */
require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Nadat je het bestand opslaat zal dit direct effect hebben op je WordPress site!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!