Hoe installeer ik Magento via installatron?

Bijgewerkt op 21-08-2023

Voor het installeren van een Magento site raden we je aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kan je gemakkelijk meerdere bekende CMS systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Installatron een Magento installatie doet.

Om Magento te installeren via Installatron zal je moeten inloggen op Directadmin. Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Magento op wilt installeren.

Let op: Standaard zal de PHP versie op de hoogst beschikbare versie staan. Magento 2 ondersteunt deze echter (nog) niet. Je dient dus, voorafgaand aan de installatie, de php versie op 8.1 te zetten.

Stap 1

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op "view more". Of klik op de link voor installatron in het lijstje:

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op "Magento".

Magento

Stap 3

Daarna krijg je de mogelijkheid om Magento te installeren. Klik hiervoor op "install this application".

Stap 4

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

Install

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.