Vimexx Facebook

Hoe installeer ik Magento via installatron?

Bijgewerkt op 16-04-2019

Voor het installeren van een Magento site raden we je aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kan je gemakkelijk meerdere bekende systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Installatron een Magento installatie doet.

Om Magento te installeren via Installatron dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Magento wilt installeren.

 

LET OP! (belangrijk, vooraf):
Standaard zal de PHP versie op de hoogst beschikbare versie staan. Magento 2 ondersteunt deze echter (nog) niet.
Je dient dus, voorafgaand aan de installatie, de php versie op 7.2 te zetten.

Hoe je dit kunt doen, staat HIER uitgelegd.

 

Stap 1

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op "view more". Of klik op de link voor installatron in het lijstje:

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op "Magento".

Magento

Stap 3

Daarna krijg je de mogelijkheid om Magento te installeren. Klik hiervoor op "install this application".

Stap 4

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

Install

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Kom je er nou echt niet uit dan staat onze helpdesk klaar voor je! Wij zijn te bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -