Minecraft play domein

Geschreven door Vimexx op 09-02-2017

Stel je hebt een minecraft server en je wilt een play.domein.com adres gebruiken. Dat kun je doen door middel van een SRV record.

Via het klantenpaneel ga je naar "domeinen beheren".

Vervolgens krijg je een overzicht van je domeinnamen te zien, klik op de domeinnaam waarbij je de DNS records wenst te wijzigen.

Onder de DNS records zie je de button "Wijzigen of herstellen", hier klik je op waarna je je DNS records kunt toevoegen en/of wijzigen.

Onderaan klik je op "Nieuwe regel toevoegen" om een nieuwe record toe te voegen, je dient er 2 aan te maken en de gegevens zoals hieronder staat aangegeven in te geven. De "12.32.56.78" pas je aan naar het IP van je Minecraft provider. Bij de record daaronder is de 25897 de server poort, deze dien je te wijzigen naar je eigen server poort alsmede ook "domein.nl" naar je eigen domeinnaam.

Zodra je dit hebt ingesteld is het na 2-4u werkzaam en kun je gebruik maken van je play.domein.nl adres. Voor verdere ondersteuning kan je je Minecraft server leverancier om hulp vragen, zij weten precies welke informatie bij jouw Minecraft server hoort en hoe je het juiste SRV record instelt.