Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Geschreven door Vimexx op 09-02-2017

Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Geschreven door Vimexx op 09-02-2017

Stel je hebt een Minecraft server en je wilt een play.domein.nl adres gebruiken. Dat kun je doen door middel van een A record en een SRV record. Maar hoe is de opbouw hiervan en hoe stel je het in?

Over het algemeen kun je via de DNS beheer van je provider al een A record aanmaken voor play.domein.nl naar het ip adres van jouw server. Het SRV record kan soms anders zijn per provider, hoe het in te stellen is.

Het SRV record dient de volgende onderdelen te bevatten:

• Service
  • Prioriteit
  • Weging
  • Poort
  • Doel

Voor een Minecraft play domein kun je het beste het volgende gebruiken:

Service:

_minecraft._tcp.play

Prioriteit en Weging:

10

Poort:

De poort van jouw Minecraft server

Doel:

Het adres wat je wil gebruiken om te verbinden, dus play.domein.nl.

Hieronder volgt een instructie om het in te stellen in ons Vimexx Dashboard. Wil je het instellen in DirectAdmin? Klik dan hier om direct naar het betreffende onderdeel te gaan.

Vimexx Dashboard

Stap 1

Via het klantenpaneel ga je naar "domeinen beheren".

Stap 2

Vervolgens krijg je een overzicht van je domeinnamen te zien, klik op de domeinnaam waarbij je de DNS records wenst te wijzigen.

Stap 3

Onder de DNS records zie je de button "Wijzigen of herstellen", hier klik je op waarna je je DNS records kunt toevoegen en/of wijzigen.

Stap 4

Onderaan klik je op "Nieuwe regel toevoegen" om een nieuwe record toe te voegen, je dient er 2 aan te maken en de gegevens zoals hieronder staat aangegeven in te geven. De "123.123.123.123" pas je aan naar het IP van je Minecraft provider. Bij de record daaronder is de 25565 de server poort, deze dien je te wijzigen naar je eigen server poort alsmede ook "domein.nl" naar je eigen domeinnaam.

Zodra je dit hebt ingesteld is het na 2-4u werkzaam en kun je gebruik maken van je play.domein.nl adres. Voor verdere ondersteuning kan je je Minecraft server leverancier om hulp vragen, zij weten precies welke informatie bij jouw Minecraft server hoort en hoe je het juiste SRV record instelt.

DirectAdmin

Indien je gebruik maakt van DirectAdmin, ga je naar DNS management en voer je onderin bijna dezelfde regels in voor het instellen van je play domein.

Stap 1

Ga naar DNS management in DirectAdmin.

Stap 2

Je dient eerst een play.domein.nl toe te voegen in de DNS. Dat doe je door een A record aan te maken met als naam "play" en als waarde het ip adres van je server.

Stap 3

Zodra je het play.domein.nl adres hebt aangemaakt in de DNS, kun je een SRV record aanmaken voor je poort instelling. Dit doe je door in het linker veld (naam) het volgende neer te zetten:

_minecraft._tcp.play

Daarna dien je in het rechter veld (waarde) het volgende in te stellen:

10 10 25565 play.domein.nl.

Waarbij je 25565 vervangt door jouw eigen poort en play.domein.nl ook vervangt door jouw eigen waardes.

De twee 10'en die er staan, staan beide voor de prioriteit en voor de weging van het SRV record. Deze kun je het beste op 10 laten staan.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!