Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Bijgewerkt op 03-06-2022

Stel je hebt een Minecraft server en je wilt een play.domein.nl adres gebruiken. Dat kun je doen door middel van een A record en een SRV record. Maar hoe is de opbouw hiervan en hoe stel je het in?

Over het algemeen kun je via de DNS beheer van je provider al een A record aanmaken voor play.domein.nl naar het ip adres van jouw server. Het SRV record kan soms anders zijn per provider. Het SRV record moet de volgende onderdelen te bevatten:

• Service
  • Prioriteit
  • Weging
  • Poort
  • Doel

Voor een Minecraft play domein kun je het beste het volgende gebruiken:

Service:
_minecraft._tcp.play

Prioriteit en Weging:
10

Poort:
De poort van jouw Minecraft server

Doel:
Het adres wat je wil gebruiken om te verbinden, dus play.domein.nl.

Hieronder volgt een instructie om het in te stellen in ons Vimexx Dashboard. Wil je het instellen in DirectAdmin? Klik dan hier om direct naar het betreffende onderdeel te gaan.

Vimexx Dashboard

Stap 1

Navigeer in je klantenpaneel naar Mijn domeinen waarna je het gewenste domein selecteert. Scroll naar onderen, en klik op het kopje DNS. Klik hier op Wijzigen om de DNS records aan te passen.

Stap 2

Onderaan klik je op Nieuw record toevoegen om een nieuwe record toe te voegen, je maakt er 2 aan met de volgende gegevens:

• _minecraft._tcp.play   SRV   10   25565   10   play.domein.nl   24h
  • play   A   123.123.123.123   24h

Bij het SRV record is de 25565 de server poort, deze dien je te wijzigen naar je eigen server poort alsmede ook "domein.nl" naar je eigen domeinnaam. Het IP adres in de content van het A record (123.123.123.123) pas je ook aan naar je eigen server IP adres.

Zodra je dit hebt ingesteld is het na 2-4 uur werkzaam en kun je gebruik maken van je play.domein.nl adres. Voor verdere ondersteuning kan je je Minecraft server leverancier om hulp vragen, zij weten precies welke informatie bij jouw Minecraft server hoort en hoe je het juiste SRV record instelt.

DirectAdmin

Indien je gebruik maakt van DirectAdmin, ga je naar DNS management en voer je onderin bijna dezelfde regels in voor het instellen van je play domein.

Stap 1

Ga naar DNS management in DirectAdmin.

Stap 2

Je dient eerst een play.domein.nl toe te voegen in de DNS. Dat doe je door een A record aan te maken met als naam "play" en als waarde het ip adres van je server.

Stap 3

Zodra je het play.domein.nl adres hebt aangemaakt in de DNS, kun je een SRV record aanmaken voor je poort instelling. Dit doe je door in het linker veld (naam) het volgende neer te zetten:
_minecraft._tcp.play

Daarna kan je in het rechter veld (waarde) het volgende in te stellen:
10 10 25565 play.domein.nl.

Waarbij je 25565 vervangt door jouw eigen poort en play.domein.nl ook vervangt door jouw eigen waardes. De twee 10'en die er staan, staan beide voor de prioriteit en voor de weging van het SRV record.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!