Hoe importeer en exporteer ik een adresboek in Roundcube?

Geschreven door Vimexx op 04-07-2017

Hoe importeer en exporteer ik een adresboek in Roundcube?

Geschreven door Vimexx op 04-07-2017

Je wil al jouw contact personen op elke plek binnen Vimexx hebben om zodoende gemakkelijk emails te versturen. Daarvoor dien je de contact personen eenmalig te exporteren en weer te importeren op onze centrale webmail server zodat ze overal ter wereld bereikbaar zijn op elke computer, tablet of telefoon. Hoe je dit doet, leg ik graag uit:

Stap 1

Log in op jouwdomeinnaam.nl/roundcube met jouw eigen email adres en wachtwoord.

Stap 2

Vervolgens klik je rechtsboven aan op Adresboek, waarna je de volgende pagina te zien krijgt:

Stap 3

Je ziet nu links al jouw contact personen staan. Bovenaan zie je de knop exporteren staan. Je klikt hier op waarna jouw PC een contacts.vcf download met daarin al jouw contact personen/adresboek. Het exporteren is nu gelukt!

Stap 4

Vervolgens ga je naar domeinnaam.nl/webmail en log je opnieuw in met jouw eigen email adres en wachtwoord.

Stap 5

Eenmaal ingelogd, ga je bovenaan naar Adresboek en zie je hetzelfde scherm als net. Je ziet nu links bovenaan de knop importeren staan.

Stap 6

Je klikt op de knop importeren, kiest het contacts.vcf bestand en vult de vervolgvragen naar wens in. Je kan dit eventueel ook zo laten staan. Vervolgens importeer je het bestand en zijn al jouw contact personen terug op onze centrale webmail server die overal ter wereld bereikbaar is.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!