Varnish cache inschakelen

Varnish cache inschakelen door Vimexx geschreven op 14-12-2016

We bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van Varnish. Let op! Varnish is momenteel nog in beta en bied niet de garantie al volledig te zonder problemen te kunnen functioneren. Daarnaast is het voor webwinkels momenteel niet aan te raden aangezien het voor conflicten kan zorgen in het bestelproces!

Varnish is een web accelerator dat er voor zorgt dat veelgevraagde bestanden zoals plaatjes, javascript en HTML in supersnel RAM geheugen opgeslagen wordt en getoond word zonder dat de webserver hiervoor aangesproken word. Dit kan je website tot wel 6x toe sneller maken en je rankings in de zoekmachines een boost geven!

In deze handleiding vind je hoe je Varnish kunt inschakelen en de DNS ervoor aan te passen.

Zodra je ingelogd bent in Direct Admin, zie je onder geavanceerd “Varnish [-BETA-}” staan.

Zodra je hier naar toe gaat krijg je een nieuwe pagina te zien waar je kunt toestemmen om varnish te installeren.

Zodra je dit gedaan hebt krijg je een nieuwe pagina te zien met de DNS gegevens die aangepast moeten worden. Onder aan die pagina kun je direct naar het DNS beheer van het desbetreffende domein toe.

Zodra je in de DNS management zit moet je de oude www en domein record verwijderen.

Wanneer je dit gedaan hebt kun je de nieuwe records toevoegen onderaan de pagina.

Wanneer alles gewijzigd is kan het 15-30 minuten duren voordat de DNS goed verwerkt is.

Too many redirects foutcode

Krijg je na het inschakelen van Varnish een "too many redirects" foutcode? Dan kan je dit oplossen door de onderstaande instructie te volgen.

Aller eerst beginnen we met het aanpassen van je .htaccess file op de FTP. Hieraan voegen we bovenaan, de volgende code toe:

RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https

Na

RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]

Nadat je dit toegevoegd hebt, open je je wp-config.php en voegen we de volgende regel toe boven de onderstaande regel. Let op, dat je dit wel goed doet!

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Hierboven voeg je de volgende regel toe:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

Zodoende ziet het er nu als volgt uit:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Je slaat het bestand nu op en surft naar je website toe! Deze moet nu zonder foutmelding weer werken en netjes jouw content laten zien!

Gefeliciteerd! Je maakt nu gebruik van de Varnish Beta! Mocht je er niet uitkomen dan zijn wij natuurlijk bereid je te ondersteunen via de tickets of livechat!