Hoe schakel ik Varnish cache in?

Bijgewerkt op 13-09-2021

We bieden Varnish aan op ons platform vanaf Webhosting Plus en hoger. Let er wel op dat niet alle pakketten beschikken over deze premium feature, let hier dus op bij de aanschaf van je pakket.

Let op! Varnish kan voor conflicten zorgen in het bestelproces, test altijd na het activeren van Varnish of het bestellen van producten bij een webshop nog goed functioneert!

Varnish is een web accelerator dat er voor zorgt dat veelgevraagde bestanden zoals plaatjes, javascript en HTML in supersnel RAM geheugen opgeslagen wordt en getoond word zonder dat de webserver hiervoor aangesproken word. Dit kan je website tot wel 6x toe sneller maken en je rankings in de zoekmachines een boost geven!

In deze handleiding vind je hoe je Varnish kunt inschakelen en de DNS ervoor aan te passen.

1. Varnish inschakelen
  2. Too many redirects foutcode (ERR_TOO_MANY_REDIRECTS)

Varnish inschakelen

Stap 1

Zodra je ingelogd bent in Direct Admin, zie je onder geavanceerd “Varnish" staan.

Stap 2

Zodra je hier naar toe gaat krijg je een nieuwe pagina te zien waar je kunt toestemmen om Varnish te activeren.

Stap 3

Zodra je dit gedaan hebt krijg je een nieuwe pagina te zien waar je de config kunt selecteren en daarna Varnish kunt laten instellen.

Wanneer je dat gedaan hebt dan zal in de DNS van DirectAdmin het IP-adres aangepast worden, wanneer je gebruik maakt van onze nameservers dan hoef je verder niets meer te doen. Wanneer je de DNS via een andere partij laat lopen dan dien je de DNS records uit "DNS Management" over te nemen.

Het kan na het inschakelen van Varnish enkele minuten/uren duren voordat dit actief is, ook kan je tijdelijk een onbeveiligde SSL verbinding krijgen, als je opnieuw het SSL certificaat uitvraagt dan zal binnen enkele minuten/uren alles weer naar wens moeten werken.

Too many redirects foutcode (ERR_TOO_MANY_REDIRECTS)

Wanneer je Varnish cache gebruikt bij een WordPress site, zorgt dit vaak een oneindige doorsturing, die een "too many redirects" foutcode veroorzaakt.
Dit is gelukkig gemakkelijk op te lossen door een kleine aanpassing te maken in je bestanden!

We leggen in een aparte handleiding uit hoe je de Too Many Redirects oplost!

Gefeliciteerd! Je maakt nu gebruik van Varnish! Mocht je er niet uitkomen dan zijn wij natuurlijk bereid je te ondersteunen via de tickets of livechat!