Hoe los ik de melding "Your web server is set up incorrectly" op?

Bijgewerkt op 16-12-2022

Na het updaten van Magento of het installeren van een nieuwe Magento shop verschijnt er bij veel gebruikers van Magento in de backend onderstaande melding:

Your web server is set up incorrectly and allows unauthorized access to sensitive files. Please contact your hosting provider.

Magento 1.9 of ouder

Je kan dit oplossen door het local.xml bestand de bestandsrechten 600 toe te wijzen. Deze file vind je in de map app/etc/ . Dit kan via de file manager of via een FTP programma. In de file manager heet dit “set Permission”, je selecteert het bestand en geeft de waarde 600 in, vervolgens klik je op “set Permission” waarna de bestandsrechten gewijzigd zullen worden.

Mocht je er niet uit komen dan staat onze helpdesk voor je klaar. Dit kan via de live chat of per ticket.

Magento 2.0

Je kan dit oplossen door onderstaande tekst in de /app map aan het .htaccess bestand toe te voegen:

Require all denied
RewriteRule ^(.*)config.php$ - [F,L]

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!