Hoe verbind ik Putty met mijn SSH?

Geschreven door Vimexx op 06-01-2017

Als je graag wilt verbinden met SSH, kan je gebruik maken van Putty (download). Alvorens je deze handleiding kan volgen, moet je eerst de SSH toegang laten inschakelen door een ticket aan te maken.

De eerste stap is om even te kijken wat je gebruikersnaam is, daarmee log je in op DirectAdmin en lijkt op u000000p0000 waarbij de cijfers achter u staan voor je gebruikersnummer en p voor je pakketnummer.

De tweede stap is om te weten op welke server je zit. Die vind je in je welkomstmail en op je "Hosting beheer". Dat is altijd web0000 waarbij de nullen staan voor het servernummer.

Nu kunnen het de gebruikersnaam en het servernummer gebruiken, die hebben we allebei nodig.

We kunnen nu Putty openen

In Putty vul je vervolgens servernaam in, bij Port vul je 7685 in. (De standaard port werkt niet!)

Hierna kan je op Open klikken en krijg je daarna een zwart scherm zoals hieronder.

Bij "Login as" vul je vervolgens je gebruikersnaam in, als je dan op enter drukt kan je je DirectAdmin wachtwoord invullen. Weet wel, dat Putty het laat lijken dat je niks invult.

Wanneer je nu op Enter klikt kan je toegang krijgen tot de webserver via SSH en kan je aan de slag!