SSH toegang inschakelen

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Bij de hosting pakketten van Vimexx is het mogelijk om gebruik te maken van een SSH verbinding, je kunt zelf SSH inschakelen via directadmin. Je vind dit onder SSH keys:

Zodra je daar op geklikt hebt kom je op een nieuwe pagina. Rechts boven in vind je de optie om SSH aan te zetten.

Hostname: dit is of het server IP-adres of de server URL. Je kan deze URL vinden in de email met DirectAdmin gegevens. Deze begint met web0*** waarbij de sterretjes het server nummer is. https:// ervoor en :2222 erna hoef je niet in te geven.

Poort: 7685

Inloggegevens zijn hetzelfde als die van DirectAdmin. Je verbind met het onderstaande commando waarbij je voor het apenstaartje de gebruikersnaam plaatst en na het apenstaartje het server IP-adres of de server URL plaatst:

ssh u*****p****@1.1.1.1 -p 7685

Druk vervolgens op enter en voer je wachtwoord in. Hierna moet de verbinding tot stand komen. Lukt dit niet, verander dan even je DirectAdmin wachtwoord en probeer het opnieuw.

Mocht je er niet uit komen dan staat onze helpdesk voor je klaar, je kan ons bereiken via een live chat sessie of via een ticket.