Hoe stel ik de PHP versie per domeinnaam in?

Geschreven door Vimexx op 02-02-2018

Hoe stel ik de PHP versie per domeinnaam in?

Geschreven door Vimexx op 02-02-2018

Je kunt bij Vimexx per hosting pakket al zelf bepalen welke PHP versie je draait en welke modules je in of uitschakelt om zodoende voor jouw project de ideale instellingen te kunnen configureren. Soms komt het echter voor dat je voor een andere domeinnaam graag een andere PHP versie wil draaien om zo ook deze website te kunnen hosten zoals jij dat wenst.

Via onderstaand stappenplan leggen wij uit hoe je per domeinnaam de PHP versie kunt instellen:

Stap 1: Log op DirectAdmin en kies het domein

De eerste stap is dat je in DirectAdmin inlogt en vervolgens kiest op welk domein je de PHP versie wil gaan wijzigen. Wij maken zoals in de afbeelding hieronder de keus om domeinnaam1.nl te gaan wijzigen.

Kies de domein in directadmin

Stap 2: Open de pagina Select PHP version

Eenmaal ingelogd in DirectAdmin ga je naar de pagina "Select PHP version", zoals hieronder aangewezen in de 2e afbeelding. Op deze pagina kun jij al jouw php instellingen en modules wijzigen voor het hele hosting pakket, maar dus ook per domeinnaam.

PHP versie per domeinnaam instellen

Stap 3: Kies de PHP versie per pakket of per domeinnaam

De volgende stap is om de PHP versie van het hele pakket in te stellen, of te kiezen om de php versie per domeinnaam in te stellen. PHP is voor het hele pakket al correct geconfigureerd zoals wij willen. We willen echter voor domeinnaam1.nl een andere PHP versie kiezen en daarbij instellingen en modules wijzigen. Hiervoor klikken we op "Click here for domain settings" welke je rechts bovenaan het venster kunt vinden.

PHP versie instellen

Eenmaal hierop gedrukt krijg je hetzelfde scherm te zien als hiervoor, maar kun je dus de PHP versie per domeinnaam instellen, de specifieke PHP modules per domeinnaam aan of uitzetten en zelfs eventueel de PHP settings wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als het PHP upload limit, memory limit of de max_input_vars.

PHP versie instellen

Stap 4: Wijzig php modules per domeinnaam

Je hebt de PHP versie gewijzigd naar 7.2 in dit geval voor domeinnaam1.nl en wil daarnaast ook graag op PHP 7.2 de redis module die PHP kent gebruiken? Dat kan, hiervoor vink je op dezelfde pagina bij de php modules onderaan het vinkje achter redis aan. We hebben het in onderstaande afbeelding uitgevoerd.

PHP modules wijzigen

Stap 5: Wijzig php settings per domeinnaam

Als laatste wil je het memory limit van PHP en de max_input_vars verhogen voor je domeinnaam. In dit geval klik je bovenaan op "Show php settings" zoals in onderstaande afbeelding:

php settings per domeinnaam wijzigen

Eenmaal hierop geklikt opent een nieuw scherm waarop je alles naar wens kunt wijzigen. Wij hebben het PHP memory_limit gewijzigd naar 2048MB en de max_input_vars naar 20000 gezet. Vervolgens hebben we op save geklikt onderaan de pagina waarna het netjes opgeslagen zal worden en alles volledig naar wens ingesteld is!

PHP settings

Stap 6: Test jouw ingestelde PHP versie

De PHP versie, modules en settings zijn zo goed ingesteld. Eenmaal opgeslagen via de save knop, is het raadzaam om even te testen of de PHP versie goed geladen word. Hiervoor adviseren we je om een bestand genaamd phptest.php aan te maken de public_html map van het door jou gewijzigde domein. In dit bestand plaats je vervolgens onderstaande code:

<?php

phpinfo();

?>

Je slaat dit bestand vervolgens op en opent je webbrowser opnieuw. Vervolgens surf je naar het aangemaakte bestand toe in de adresbalk en zal deze aan php info pagina weergeven met de door jou ingestelde PHP versie. Dit ziet er als volgt uit:

PHP versie per doeminnaam instellen

Jouw PHP versie per domeinnaam is nu succesvol ingesteld waardoor de website of jouw software nu op deze PHP versie zal draaien. Veel plezier ermee!