Too many redirects foutcode

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Je hebt een Wordpress website en hebt Varnish geactiveerd om deze nóg sneller te laden maar krijgt na het inschakelen een vervelende fout met de code: 500 - Too many redirects . Geen zorgen! Via 2 simpele aanpassingen kun je deze foutmelding snel verhelpen waarna jouw website alsnog via Varnish zonder problemen werkt.

Als eerst beginnen we met het aanpassen van je .htaccess file op de FTP. Hieraan voegen we bovenaan, de volgende code toe:

RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https

Na

RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]

Nadat je dit toegevoegd hebt, open je je wp-config.php en voegen we de volgende regel toe boven de onderstaande regel. Let op, dat je dit wel goed doet!

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Hierboven voeg je de volgende regel toe:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

Zodoende ziet het er nu als volgt uit:

if (!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https') {

$_SERVER['HTTPS'] = 'on';

}

/* Sets up WordPress vars and included files. */

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Je slaat het bestand nu op en surft naar je website toe! Deze moet nu zonder foutmelding weer werken en netjes jouw content laten zien!