Hoe maak ik een ftp account aan?

Geschreven door Vimexx op 05-01-2017

Hoe maak ik een ftp account aan?

Geschreven door Vimexx op 05-01-2017

Het komt wel eens voor dat je een extra ftp account nodig hebt in bepaalde situaties, of je de gegevens van je huidige ftp account vergeten bent. Dan kun je eenvoudig een nieuw ftp account aanmaken. Maar hoe maak je nou een ftp account? Kom er achter!

Om een extra ftp account aan te maken moet je ingelogd zijn in je direct admin omgeving. Indien je niet weet hoe je kunt inloggen op directadmin kun je het artikel Hoe log ik in op directadmin? gebruiken.

Stap 1

Zodra je ingelogd bent in directadmin ga je naar “ftp beheer”.

Ftp beheer

Stap 2

Op de volgende pagina krijg je meteen de optie “Maak ftp account”.

Zodra je hierop klikt krijg je een nieuwe  pagina te zien om alles in te stellen.

FTP aanmaken

Wat betekenen de verschillende opties?

• Domein: Je ftp account zal beginnen in het pad /home/gebruikersnaam/domeinnaam/.
  • FTP: Je ftp account zal beginnen in het pad /home/gebruikersnaam/domeinnaam/public_ftp/.
  • Gebruiker: Je ftp account zal beginnen in het pad /home/gebruikersnaam/.
  • Aangepast: Je ftp account zal beginnen in het opgegeven pad.

Stap 3

Wanneer alles naar wens ingevuld is klik je op “maak” en je krijgt nog een kort overzichtje te zien met de door jou ingevoerde ftp gegevens.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een ftp account aangemaakt!

Mocht je tegen problemen aan lopen dan staat onze helpdesk je graag te woord via de live chat of per ticket. We helpen je graag!