Vimexx Facebook

Kan ik email automatisch laten doorsturen?

Bijgewerkt op 18-07-2018

Soms is het fijn als je je e-mails automatisch kan laten doorsturen naar je hoofd e-mailadres of een ander emailadres. Hierdoor heb je niet x aantal postvakken voor verschillende e-mailadressen en behoud je het overzicht. Ook scheelt dit extra opslagruimte! Hoe je dit in kunt stellen leggen we in deze handleiding graag voor je uit!

Om je e-mail door te kunnen sturen dien je in te loggen op het DirectAdmin panel. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je de e-mail wilt laten doorsturen.

Klik vervolgens onder “E-Mail Management” op “Forwarders

Directadmin

Stap 2

Klik nu op “Create new E-Mail Forwarder


Forwarder

Stap 3

Vervolgens krijg je een tweetal invoervelden te zien. Bij het eerste veld voer je een e-mailalias in. Bij het tweede invoerveld voer je het e-mailadres in dat de doorgestuurde mail daadwerkelijk moet gaan ontvangen. Klik nu op “Create” om deze forwarder aan te maken. E-mail die nu verstuurt worden naar “ikwilditdoorsturen@jouwdomein.nl” worden in werkelijkheid ontvangen door “naar@ditemailadres.nl” zonder dat de versturende partij dit weet!

Create forwarder

Stap 4

Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere aliassen aan te maken. Dit doe je door een komma in het eerste invoerveld na je alias in te voeren. Bijvoorbeeld “deze,endeze” nu ontvangt “deze@jouwdomein.nl” en “endeze@jouwdomein.nl” de e-mails en stuurt deze automatisch door naar “naar@ditemailadres.nl” (en naar “ooknaar@mij.nl” als je kijkt in onderstaande afbeelding) . Dit geldt ook voor het ontvangende e-mailadres. In het voorbeeld hieronder ontvangt “naar@ditemailadres.nl” en “ook@naarmij.nl” de e-mails die verstuurd zijn naar “deze@jouwdomein.nl” en “endeze@jouwdomein.nl”. Klik ook nu weer op “Create” om de forwarders aan te maken.


Create forwarder

Probeer het eens! Kom je er nou echt niet uit? Geen probleem! Het Vimexx team staat klaar voor je. Dit kan per ticket of via een live chat sessie!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -