Vimexx Facebook

Hoe verhuis ik een website met Softaculous?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Vraag je je af hoe je snel maar gemakkelijk je site van een andere webhosting kunt verhuizen naar de webhosting van Vimexx? Dan ben je hier op het juiste adres! In deze handleiding leggen we je graag uit hoe je dit kunt doen.

Om je website via Softaculous te verhuizen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je je huidige website wil onderbrengen.

Stap 1

Scroll daarna helemaal naar onder totdat je bij de Softaculous applicatie uit komt, klik op de applicatie die je wilt importeren of klik op de link erboven om naar het overzicht van Softaculous te gaan.

Vervolgens krijg je een lijst met alle applicaties te zien, klik op de applicatie die je nu gebruikt voor je huidige site, bijvoorbeeld Wordpress, Joomla, Magento etc.

Je krijgt nu de mogelijkheid om de applicatie te installeren maar wat wij gaan doen is een bestaande site aan Softaculous toevoegen. Je klikt hiervoor zoals onderstaand word weergegeven op het pijltje en kiest voor "importeer".

Stap 2

Je krijgt nu de 2 opties te zien, wij kiezen voor de 2e optie "From Remote Server".

Stap 3

Je krijgt nu een scherm te zien waar je de oude gegevens van je account van de oude hostingpartij dient in te voeren. Zodra je de gegevens ingevoerd hebt klik je op "Import" waarna je website opgehaald en geplaatst word op je nieuwe webhosting pakket van Vimexx.

Mocht je er niet uit komen dan staat onze helpdesk voor je klaar. Dit kan via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -