Vimexx Facebook

Hoe activeer ik spamrelay (spamfilter)?

Geschreven door Vimexx op 27-09-2017

Hoe activeer ik spamrelay (spamfilter)?

Geschreven door Vimexx op 27-09-2017

Wat is er nou niet hinderlijker dan dat er telkens spam emails binnenkomen in je emailaccount? Juist, wij van Vimexx weten dat dit erg vervelend is voor onze klanten en doen graag ons best om dit op te tegen te gaan! Zo is het voor elke webhosting/reseller hosting klant mogelijk om gebruik te maken van Spamrelay, ons eigen spamfilter systeem! Door middel van deze filters is het mogelijk om een groot deel van de spam eruit te filteren. In deze handleiding gaan we gebruik maken van de functionaliteiten van Spamassassin en SPAM filters.

Om gebruik te maken van Spamrelay dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je een willekeurige domeinnaam.

Klik vervolgens onder “E-Mail Management” op "Spamfilter Setup”.

Stap 2

Vervolgens kom je op een nieuwe pagina terecht waar je Spamrelay kunt activeren. Klik op de button en het spamfilter zal geactiveerd worden.

Mocht je gebruik maken van een externe DNS provider dan dien je de MX records daar te wijzigen naar het MX record wat je bij "DNS Management" ziet staan in DirectAdmin.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!