Wordpress website clonen

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Wanneer je een wordpress website wilt overzetten of clonen van een andere hosting/omgeving, kun je dit handig doen via installatron.

Als je inlogt op je Direct admin omgeving, ga je naar Installatron. In de “Applications browser” klik je WordPress aan

Wordpress installatron

Nu komen we in het installatie menu van installatron, in plaats van dat we nu op “install this application” klikken, klikken we op het pijltje ernaast. Je krijgt een optie eronder “import existing install”.

import

We krijgen nu de mogelijkheid te kiezen vanaf waar we willen clonen, in dit geval “from different account”

continu

Je krijgt nu een nieuw overzicht waar je van alles kan invullen. Hier vul je de gegevens van de website in die je wilt clonen.

source

Bij “Desination” vul je de gegevens in waar de website naar toe moet worden gecloned.

import

Wanneer je dat gedaan hebt klik je op import. Het kan even duren voordat de import gedaan is. Dit is afhankelijk van de grootte van de website.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een Wordpress website kunnen clonen!

Mocht je er nog niet uitkomen dan staan wij natuurlijk paraat om je verder te helpen via de Livechat of via een ticket!