Vimexx Facebook

Hoe wijzig ik een domeinnaam in DirectAdmin?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Soms komt het voor dat je een domeinnaam aan DirectAdmin hebt toegevoegd om hiermee het een en ander te testen, of om een nieuwe site op te bouwen. Nou zijn de tests geslaagd of je website af en wil je voortaan je hoofddomein naar deze website laten verwijzen. Wij van Vimexx vinden dat je alles gemakkelijk moet aanpakken dus houden we er niet van om alle bestanden te verplaatsen naar dit hoofddomein. Via deze handleiding leggen we je graag uit hoe je gemakkelijk in DirectAdmin een domein wijzigt. Het is ook mogelijk om een domein te verwijzen naar de bestaande website, hoe je dit doet is te lezen in een andere handleiding, namelijk: Domeinnaam verwijzen (pointer) naar bestaande website.

Zorg ervoor dat de bestanden en eventuele CMS'en zo zijn aangepast dat deze naar je nieuwe domeinnaam zullen linken. Nu heb je namelijk nog toegang tot admin panels, die toegang heb je na het wijzigen van de domeinnaam niet meer. Ga dus pas aan de slag nadat deze instellingen/gegevens zijn aangepast. Voor Wordpress hebben we een eenvoudige handleiding Hoe wijzig ik de Wordpress URL? gemaakt.

Om je domeinnaam te wijzigen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein dat je wilt wijzigen.

Klik nu onder “Your Account” op “Domain Setup”.

Domain setup

Stap 2

Vervolgens klik je op “Change a Domain Name”.

Stap 3

Nu ben je op de pagina terecht gekomen waar je je domeinnaam kunt wijzigen. Let er wel op dat op het moment dat je je domeinnaam hier gewijzigd hebt deze geen site meer weer zal geven. Dit omdat de oude domeinnaam na de wijziging niet meer zal bestaan in DirectAdmin. Natuurlijk kan je deze na het wijzigen wel weer opnieuw toevoegen.

Selecteer aan de linkerkant via het dropdown menu de domeinnaam dat je wenst te veranderen en voer aan de rechterkant de domeinnaam in die je oude domeinnaam moet vervangen. Klik nu op "Change" om de domeinnaam te wijzigen.

Het kan voorkomen dat je nu een error te zien krijgt, meestal komt dit doordat de vervangende domeinnaam al in DirectAdmin bestaat. Deze dien je dan eerst te wijzigen of te verwijderen, dit beslis je uiteraard zelf. Let er wel op dat als je je domeinnaam verwijderd, alle bestanden ook verwijderd worden!

Change

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -