Installeer SSL certificaat op jouw e-mailserver

Bijgewerkt op 27-02-2022

Een SSL certificaat installeren op de mailserver komt overeen met de methode hoe je een gratis SSL certificaat installeert voor je normale domeinnaam.

Zodra je een domeinnaam hebt gekoppeld aan je hostingpakket, wordt automatisch binnen 2 tot 4 uur een gratis SSL certificaat aangevraagd. Deze wordt ook standaard direct toepast op mail.jouwdomeinnaam.nl

Mocht je dit willen controleren, kun je de volgende stappen volgen.

Stap 1

Je logt in DirectAdmin in en gaat naar SSL Certificates

Je krijgt dan een overzicht te zien van de SSL certificaten.

Stap 2

Klik het certificaat aan dat bij je domeinnaam hoort. Hier zou je moeten zien dat deze ook geldt voor mail.jouwdomeinnaam.nl

Je kunt deze handleiding volgen om de juiste poorten in te stellen: E-mail instellingen en poorten voor IMAP - POP3 - SMTP

Het is mogelijk dat het SSL certificaat niet direct werkt. Wacht een paar uur en probeer dan nog eens opnieuw. Ervaar je dan nog steeds problemen, neem dan contact op met ons. Dit kan via een ticket of live chat.