Hoe koppel ik een domeinnaam aan een reseller webhosting pakket?

Geschreven door Vimexx op 09-02-2017

Hoe koppel ik een domeinnaam aan een reseller webhosting pakket?

Geschreven door Vimexx op 09-02-2017

Via deze handleiding leggen we je graag uit hoe je een domeinnaam koppelt aan een reseller hosting pakket.

Allereerst dien je in de reseller omgeving een pakket aan te maken, dit pakket kan je vervolgens koppelen aan de gebruiker die je later dan ook weer aanmaakt. Hoe je dat doet lees je in onze handleiding Webhosting pakket aanmaken in reseller pakket. In deze handleiding staat vervolgens ook uitgelegd hoe je een gebruiker aanmaakt en een hosting pakket aan de gebruiker toewijst.

Bij het aanmaken van een gebruiker kan je al direct kiezen om een domeinnaam aan te maken, mocht je er nog meerdere aan wensen te maken dan kan je onderstaande stappen volgen. Mocht je een bestaande domeinnaam wensen te koppelen dan kan je deze stap overslaan en doorgaan naar "domeinnaam koppelen aan het reseller pakket".

Domeinnaam koppelen aan het reseller pakket

Dit verdelen we in 2 stappen, stap 1 is voor domeinen die bij Vimexx geregistreerd/ondergebracht zijn, stap 2 is voor domeinen die extern staan.

1. Domeinnaam staat bij Vimexx geregistreerd.

Het koppelen van een domeinnaam die bij ons aangeschaft is doe je via het klantenpaneel. Je hoeft dit niet te doen als de domeinnaam extern geregistreerd is, volg hiervoor de volgende stap.

Om het koppelen van je domeinnaam aan je reseller hosting pakket te realiseren is een actie benodigd die we moeten uitvoeren in het klantenpaneel. Rechtsbovenaan op onze website, klik je op "Dashboard". Als dit er niet staat, klik je eerst op Inloggen. Je logt dan in met de gegevens die je aangemaakt hebt tijdens het afrekenen van het product op onze website.

Eenmaal ingelogd, klik je in het menu aan de linkerkant op "Domeinen beheren". Hier zie je vervolgens een tandwieltje aan het begin van de regel van de domeinnaam die jij graag wenst te koppelen. Hier klik je op, waarna je het volgende menu krijgt. Klik vervolgens op de knop: "koppel een hosting pakket" zoals in het plaatje hieronder.

Je krijgt nu het volgende scherm te zien, klik hierbij op het pakket wat je wilt gebruiken en vervolgens op "Koppelen".

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je reseller hosting pakket

Je hebt nu alle stappen succesvol doorgelopen en jouw domeinnaam met succes gekoppeld aan je reseller hosting pakket. Aangezien er nu enkele stappen aan de achterkant van ons systeem uitgevoerd worden, duurt het gemiddeld 4 tot 6 uur voordat je de domeinnaam kunt bezoeken en de door jou geüploade website zichtbaar zal zijn. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet gemiddeld elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt.

2. Domeinnaam is niet bij Vimexx geregistreerd.

Let op! Deze stap hoef je niet te volgen als je domeinnaam bij Vimexx ondergebracht is!

Voor externe domeinnamen hoeven er enkel nameservers gewijzigd te worden, het wijzigen van de nameservers die je bij de partij waar je domeinnaam nu staat, pas de nameservers aan naar de nameservers die weergegeven staan in onderstaande afbeelding:

Nieuwe domeinnaam aanmaken onder gebruiker

Stap 1

Log in als je klant in DirectAdmin, dit doe je door onder het reseller level bij "Account Management" op "List users" te klikken.

Stap 2

Vervolgens klik je op de gebruiker waar je een domeinnaam wenst toe te voegen.

Stap 3

Om als de gebruiker in te loggen klik je op "Login as *gebruikersnaam*".

Stap 4

Je bent nu ingelogd als je klant/gebruiker die onder je reseller pakket toegevoegd is.

Via de reguliere weg klik je onder "Your account" op "Domain Setup".

Stap 5

Klik vervolgens op "Add Another Domain" bovenaan, je krijgt nu een scherm te zien waar je de domeinnaan kunt toevoegen.

De domeinnaam is nu succesvol gekoppeld aan je reseller hosting pakket

Je hebt nu alle stappen succesvol doorgelopen en jouw domeinnaam met succes gekoppeld aan je reseller hosting pakket. Het duurt bij een nameserver wijziging altijd 4 tot 6 uur voordat je de domeinnaam kunt bezoeken en de door jou geüploade website pas zichtbaar zal zijn. Helaas kunnen wij dit niet versnellen en moeten we na het koppelen hier altijd op wachten. Dit heeft namelijk te maken met dat het internet gemiddeld elke 6 uur nieuwe wijzigingen per domeinnaam ophaalt.