Hoe kan ik Mijn Websitemaker over HTTPS forceren? (SSL)

Bijgewerkt op 19-12-2023

Let op: deze handleiding is alleen van toepassing op onze Websitemaker pakketten, als je een Sitebuilder pakket (te vinden bij je domeinen) hebt, is deze handleiding niet van toepassing.

Als je gebruik maakt van Mijn Websitemaker voor het maken van je site, zal je merken dat het forceren van een SSL verbinding, zoals in onze handleiding om SSL te forceren op je website beschreven staat niet zal werken. Iedere keer dat je de website publiceert, overschrijft dit namelijk je bestaande .htaccess bestand.

Je moet deze forcering dus binnen Mijn Websitemaker instellen. Dit leggen we in deze handleiding uit!

Let op!
Voordat je de verbinding over https gaat forceren, moet je een geldig SSL certificaat geïnstalleerd hebben.
Hoe je een SSL certificaat kunt aanvragen staat in deze handleiding uitgelegd.

1. Ga naar Mijn Websitemaker
  2. Open de instellingen
  3. Forceer over HTTPS

1. Ga naar Mijn Websitemaker

Ga eerst in DirectAdmin naar je domein toe.

mijn websitemaker

Klik vervolgens op Mijn website maker om naar de ontwerper te gaan.

2. Open de instellingen

Instellingen

Klik nu op het tandwiel rechts bovenin, en ga daarna naar Instellingen.
Er zal nu een menu openen.

3. Forceer over HTTPS

Vink nu de optie Publiceer de site met geforceerde HTTPS (SSL cert. vereist!) aan.
Druk hierna op Toepassen en vervolgens op Publiceren.

Als je nu je site bezoekt, zal je zien dat deze altijd over https:// zal verbinden!