Hoe koppel ik mijn domein aan Shopify?

Bijgewerkt op 01-11-2022

Wanneer je een webshop wilt maken, maar weinig ervaring hebt met het ontwikkelen van een website, dan is een populaire keuze om dit te doen met Shopify. Je kunt ook met een domein dat je bij ons hebt een koppeling instellen met Shopify. Dit kan zowel met je hosting bij ons als met slechts een domeinnaam. Als je ook e-mail wilt met je domeinnaam, is hiervoor een hostingpakket vereist.

Deze handleiding behandelt zowel het koppelen van een losse domeinnaam, in het klantenpaneel, als het koppelen van een domein met hosting, vanuit DirectAdmin.

Om te zien of je domein gekoppeld is aan een hostingpakket (Directadmin) kan je naar Mijn domeinen navigeren. Bij het tabje "Gekoppeld pakket" kan je zien of er een koppeling actief is met een hostingpakket.

Inhoud

Koppelen vanuit DirectAdmin:

1. Verwijder onnodige DNS records
  2. Voeg de benodigde records toe

Koppelen vanuit het klantenpaneel:

1. DNS beheren
  2. Verwijder A en AAAA records
  3. Maak de benodigde records aan

Koppelen vanuit DirectAdmin

Je kunt een domein ook aan een hosting pakket koppelen, voordat je de koppeling met Shopify instelt. Als je dit doet, kan je de email langs je hostingpakket laten lopen en je website langs Shopify laten werken.

1. Verwijder onnodige DNS records

Navigeer in DirectAdmin naar de gewenste domeinnaam en dan naar DNS Management, onder Your Account.

Hier verwijder je 4 van de bestaande records, namelijk de A en AAAA records voor www en domeinnaam.nl. Dit kan je in 1 handeling doen, door de 4 records aan te vinken en dan onderaan op Delete Selected te klikken.

delete dns records

2. Voeg de benodigde records toe

Hoewel er 4 records verwijderd zijn, hoeven hier slecht 2 records voor terug te komen. Allereerst voegen we het A record toe. De in te vullen waarden zijn:

• domeinnaam.nl. A 23.227.38.65
    (vergeet de afsluitende punt niet)

cname record

Hierna voegen we de CNAME record toe. Deze staat naar url van Shopify gericht. Deze waarden zijn als volgt:

• www   CNAME   shops.myshopify.com.
    (vergeet de afsluitende punt niet)

Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur voordat de wijziging volledig verwerkt is.  Daarna is je domein gekoppeld aan Shopify en je email aan je hosting pakket!

Koppelen vanuit het klantenpaneel

Als je een website wilt zonder email aan de domeinnaam te koppelen of als je de email ook extern gehost hebt, hoef je het domein niet aan een hosting pakket te koppelen. Je kunt dan gewoon je DNS beheren in het klantenpaneel.

1. DNS beheren

Navigeer in je klantenpaneel naar Mijn domeinen waarna je het gewenste domein selecteert. Scroll naar onderen, en klik op het kopje DNS. Klik hier op Wijzigen om de DNS records aan te passen.

2. Verwijder A en AAAA records

Er moeten 4 van de bestaande (standaard) records verwijderd worden voordat je de Shopify records toe kunt voegen. Verwijder de volgende records:

• www  A
  • A
  • www   AAAA
  • @   AAAA

delete records

3. Maak de benodigde records aan

Klik nu 2 keer op de knop Nieuw record toevoegen. Shopify vereist voor de koppeling namelijk 2 DNS records. Stel bij deze regels de A en CNAME record van Shopify in. Deze zijn als volgt:

• @   A    23.227.38.65   24h
  • www   CNAME   shops.myshopify.com.   24h
    (vergeet de afsluitende punt niet)

Na het invullen klik je op Opslaan om je wijzigingen door te voeren. Het duurt ongeveer 2 tot 4 uur voordat de wijziging volledig verwerkt is. Daarna zal je domein aan Shopify gekoppeld zijn!

DNS records

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!