Forceer mijn website naar HTTPS SSL

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Je hebt een Gratis SSL certificaat aangemaakt bij ons via Lets Encrypt en wil nu graag dat elke bezoeker standaard naar https SSL toe gaat. We gaan je uitleggen hoe je dit simpel en snel kunt realiseren op jouw website zonder hiervoor je gehele website te hoeven aanpassen. Hoe je dat moet doen, leggen we hieronder uit! Wordpress gebruikers kunnen deze stappen over slaan en hetgeen helemaal onderaan de pagina volgen.

Stap 1: Als eerst gaan we een verbinding maken met de FTP van jouw website. Indien je niet weet wat dat is, kan je deze FTP handleiding volgen. Eenmaal op de FTP verbonden zoek je de public_html map op van jouw domeinnaam die je graag naar https overzet.

Stap 2: Vervolgens controleer je of je hier een .htaccess bestand ziet staan. Indien je deze ziet staan open je deze. Indien je deze niet ziet staan, kan je deze gerust aanmaken en vervolgens openen.

Stap 3: Nu we het .htaccess bestand open hebben, moeten we er een code in plaatsen die ervoor zorgt dat jouw bezoekers die op http:// binnenkomen doorgeleid worden naar https:// . Je kan hiervoor de volgende onderstaande code in het .htaccess bestand plakken en nadien opslaan.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Stap 4: Nadat je deze code erin geplakt hebt en het bestand opgeslagen hebt, bezoek je jouw website. Je zou nu automatisch op https://jedomeinnaam.nl moeten uitkomen en niet meer naar http:// moeten kunnen surfen. Indien dit het geval is, is het gelukt en is jouw website nu geforceert naar https://. Veel plezier met je website!

Wordpress gebruikers

Voor Wordpress gebruikers is er een speciale plugin genaamd “Really Simple SSL”. Deze kan je downloaden vanuit het Wordpress Admin panel of door naar https://nl.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/ te surfen!

Nadat je het pakket gedownload hebt pak je het uit en upload je het naar de plugin map (wp-content/plugins).

Ga nu naar “plugins” in je Wordpress Admin panel en klik bij “Really Simple SSL” op activate.

Je wordt nu doorverwezen naar de login pagina. Gebeurt dit niet ga zelf naar de login pagina en log opnieuw in.