Vimexx Facebook

Hoe installeer ik Wordpress via Softaculous?

Geschreven door Vimexx op 25-06-2017

Hoe installeer ik Wordpress via Softaculous?

Geschreven door Vimexx op 25-06-2017

Voor het installeren van een Wordpress site raden we je aan gebruik te maken van Softaculous. Via Softaculous kan je gemakkelijk meerdere bekende systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Softaculous een Wordpress installatie doet.

Om Wordpress te installeren via Softaculous dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Wordpress wilt installeren.

Scroll helemaal naar onderen totdat je een aantal applicaties te zien krijgt. Klik vervolgens op Wordpress. Mocht je de applicaties niet zien dan staat er ook nog een linkje "Softaculous Auto Installer" waarmee je naar het dashboard van Softaculous kunt.

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op "Wordpress".

Stap 3

Daarna krijg je de mogelijkheid om Wordpress te installeren. Klik hiervoor op "installeren".

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Kom je er nou echt niet uit dan staat onze helpdesk klaar voor je! Wij zijn te bereiken via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!