Hoe log ik in op directadmin?

Geschreven door Vimexx op 20-03-2017

Het kan wel eens voorkomen dat je even de link kwijt bent om in te loggen op DirectAdmin of dat je je wachtwoord van je DirectAdmin login wilt wijzigen. Dat is geen enkel probleem! In dit artikel leggen we uit hoe je onder anderen weer kunt inloggen op DirectAdmin en hoe je je wachtwoord kunt aanpassen! Tevens is er een uitleg te vinden over hoe je een extra beveiliging kunt instellen op je DirectAdmin account.

Ga snel naar:

Inloggen op DirectAdmin

Stap 1

Ga naar het vimexx dashboard en vervolgens naar hosting beheren.

Dashboard

Stap 2

Zodra je in het nieuwe overzicht bent klik je op het ID van je hosting pakket.

Webhosting beheren

Stap 3a

Je komt in een nieuw scherm waar onder andere je verbruik statistieken staat van je pakket en je gebruikersnaam en inlog adres.

Overzicht

Indien je je wachtwoord niet meer weet kun je de volgende handleiding gebruiken: Hoe wijzig of reset ik mijn webhosting wachtwoord?

Stap 3b

Wat je ook kunt doen is de groene "Direct inloggen" knop gebruiken. Zodoende heb je geen inlog gegevens nodig om in je DirectAdmin account te komen!

Terug naar boven

Wachtwoord wijzigen in DirectAdmin

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in DirectAdmin heb je in de boven balk de optie "Password".

Stap 2

Je krijgt nu de mogelijkheid om eerst je huidige DirectAdmin wachtwoord in te vullen en daarna twee keer het nieuwe wachtwoord voor je DirectAdmin account.

De vinkjes eronder geven aan voor welke onderdelen van je DirectAdmin account je het wachtwoord wilt instellen.

Stap 3

Klik nu op "Submit" om de wijzigingen door te voeren!

Terug naar boven

Two-Step Authentication

Het is tegenwoordig ook mogelijk om in DirectAdmin Two Step Authentication te gebruiken. Dat kun je eenvoudig gebruiken aan de hand van Google Authenticator.

Stap 1

Klik in de bovenbalk op "Password".

Stap 2

Klik onderaan op "Two-Step Authentication".

Stap 3

In het nieuwe venster staat boven in de optie "New Secret". Zodra je hier op klikt krijg je een hash code en/of QR code te zien. Scan de QR code of voer de hash code in bij Google Authenticator. Indien je nog niet eerder gewerkt hebt met Google Authenticator, kun je de volgende handleiding doornemen: Google Authenticator installeren.

Stap 4

Zodra je alles ingesteld hebt met Google Authenticator kun je het vinkje voor "Require valid Two-Step Authentication Code to login to this account" aanvinken.

Vanaf nu dien je Google Authenticator te gebruiken voor de twee staps verificatie van DirectAdmin, zodat je kunt inloggen!

Terug naar boven

Mocht je er nog niet uit komen of heb je andere vragen of problemen, stel ze gerust via de ticket of livechat!