Hoe selecteer ik de gewenste nameservers of domeinhouder gegevens bij het bestellen?

Geschreven door Vimexx op 03-04-2019

Hoe selecteer ik de gewenste nameservers of domeinhouder gegevens bij het bestellen?

Geschreven door Vimexx op 03-04-2019

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij voor iemand anders een domeinnaam besteld, of dat je al weet dat een bepaalde domeinnaam naar de infrastructuur van een externe partij verwezen dient te worden.
Om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan je dit namelijk gelijk bij de bestelling al ingeven!

1. Zet de geavanceerde opties aan
  2. Open de instellingen
    1. Domeinhouders
    2. Nameservers

1. Zet de geavanceerde opties aan

geavanceerd

In het besteloverzicht, zie je rechtsboven een switch om de geavanceerde opties aan of uit te zetten.
Deze opties staan standaard verborgen, maar deze hebben we nu wél nodig om nu al houders/nameservers op te geven.

2. Open de instellingen

instellingen

Klik op het tandwiel naast de gewenste domeinnaam. (1)
Er zal vervolgens een balk verschijnen met geavanceerde opties. (2)

Hier kan je zowel de domeinhouders alvast selecteren, alsook de gewenste nameservers kiezen.

3a. Domeinhouders

Wanneer je klikt op Houder voor dit domein instellen, kan je op het volgende scherm voor de desbetreffende houder kiezen.

domeinhouders

Je kunt hier ook kiezen om een nieuwe houder aan te maken, waarna je deze direct kunt gebruiken.

Als je klaar bent, kan je klikken op Naar Winkelwagen, om door te gaan.

3b. Nameservers

Wanneer je klikt op Nameserver voor dit domein instellen, kan je op het volgende scherm voor de desbetreffende set nameservers kiezen.

nameservers

Ook hier kan je kiezen een nieuwe nameserver set aan te maken, zodat je deze kunt gebruiken.

Wanneer je klaar bent, kan je bovenaan de pagina klikken op Winkelwagen, om door te gaan.

We hopen dat je zo verder komt! Mocht je er nou echt niet uit komen? Geen zorgen!
Neem gerust contact op met onze helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!