Vimexx Facebook

Wat is een subdomein en hoe maak ik deze aan?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Een subdomeinnaam, ook wel subdomein of subdomain genoemd, is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is in ons geval bijvoorbeeld “support.vimexx.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein vimexx.nl.

Over het algemeen wordt een subdomeinnaam vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.vimexx.nl. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld een helpdesksysteem.

Is het altijd mogelijk een subdomein aan te maken?

Ja, geen enkel probleem. Je kan een onbeperkt aantal subdomeinen aanmaken op al onze pakketten bij Vimexx. Via jouw DirectAdmin controlepaneel bij het kopje Subdomain Management kun jij, zoveel subdomeinen aanmaken als je zelf wil.

Het aanmaken van een subdomein kan direct, realtime. Het kan echter, vanwege de wijziging in de DNS, 2 tot maximaal 4 uur duren voordat het subdomein ook daadwerkelijk in jouw internet browser werkt.

Hoe maak ik een subdomeinnaam aan?

Je logt in op DirectAdmin, deze gegevens ontvang je van ons bij aankoop van je hostingpakket. Je kunt ook deze handleiding volgen: Hoe log ik in op DirectAdmin?

Hier klik je op het kopje Subdomain Management.

Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein invoeren bij Add Sub-Domain. Vervolgens klik je op Create waarna jouw eigen persoonlijke subdomein aangemaakt wordt. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij jouw websitebestanden in uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.

Benieuwd hoeveel subdomeinen wij per webhosting pakket bieden? Bekijk dan de webhosting pagina!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -