Hoe wijzig of reset ik mijn FTP wachtwoord?

Bijgewerkt op 10-07-2018

Je probeert op de FTP van jouw webhosting pakket in te loggen, maar krijgt te zien dat de login gegevens niet meer correct zijn? (530 Login incorrect). Zoals de foutmelding aangeeft, kloppen de login gegevens niet meer en moet je deze resetten of wijzigen naar nieuwe gegevens. Wij leggen je in enkele stappen uit hoe je dit doet!

Stap 1: Log in op jouw webhosting pakket (DirectAdmin controlepaneel)

Als eerst log je in op de DirectAdmin omgeving waarvan je de inloggegevens na bestelling per mail hebt ontvangen van ons. Daarin staat een link naar het DirectAdmin controlepaneel + een gebruikersnaam en een wachtwoord.  Heb je deze gegevens niet of kun je ook hier niet op inloggen? Dan adviseren we je het Webhosting wachtwoord te resetten

Stap 2: Reset het wachtwoord van FTP

Eenmaal succesvol ingelogd, zie je onderstaand scherm staan. Je klikt daar op het knopje "Password".

Reset wachtwoord FTP DirectAdmin

Stap 3: Voer het nieuwe wachtwoord van de FTP in

In het scherm wat opent, word gevraagd om het huidige "DirectAdmin wachtwoord" . Dit is het wachtwoord waarmee je op DirectAdmin ingelogd bent in stap 1. Vervolgens voer het "nieuwe FTP wachtwoord" in in de 2 vakjes eronder en vink je het vakje "Main FTP Account" aan.

Stap 4: Sla het wachtwoord op en test de FTP connectie

Klik op de knop "submit", waarna het nieuwe FTP wachtwoord direct actief is! Het door jou nieuw gekozen wachtwoord voer je in in jouw FTP programma. Als het goed is verdwijnt de foutmelding (530 Login incorrect) en zal je succesvol ingelogd zijn waarna je de FTP kunt beheren!