Vimexx Facebook

Hoe kan ik een domein pointer instellen?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Soms is het prettig als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website kunt verwijzen. Het is mogelijk om dit via een redirect (doorverwijzing) te doen maar soms wil je de domeinnaam in de adresbalk behouden. Hoe je dit instelt leggen we in deze handleiding maar al te graag voor je uit!

Wil je toch liever een normale redirect (301) gebruiken? Dan kun je de handleiding "Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?" volgen!

Om je domeinnaam te wijzigen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Let op: Een domein kan alleen worden toegevoegd als pointer wanneer deze nog niet is aangemaakt op je pakket. Als dit wel het geval is zal je eerst het domein moeten verwijderen, waarna je deze als pointer kan toevoegen.

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je de verwijzing wilt toepassen. Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”. Vervolgens klik je op “Domain Pointers”.

directadmin

Stap 2

Nu kom je op de pagina terecht waar je de pointer (verwijzing) kunt toevoegen. Voeg het gewenste domein in en zorg ervoor dat "Create as an allias" aangevinkt staat. Wanneer dit uit staat zal het ingestelde domein doorlinken naar het hoofddomein en het domein dus niet in de adresbalk blijven staan. Klik vervolgens op "Add" om de verwijzing toe te passen.

domain pointer

Mocht je problemen ervaren neem dan contact op met de helpdesk. Je kan ons bereiken via de live chat of via een ticket. We helpen je graag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -