MySQL database aanmaken

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Hoe maak ik een MySQL database in Directadmin?

Standaard kun je zoveel databases aanmaken in DirectAdmin als je zelf wil, hier zit geen limiet aan vast. Om te beginnen, log je in op DirectAdmin. Eenmaal ingelogd, krijg je indien je meerdere domeinen binnen DirectAdmin hebt staan de vraag welke je wil beheren. Je kiest hier een domeinnaam.

Vervolgens kom je op het algemene informatie scherm. Hier zie je rechtsbovenaan staan: MySQL Management. Hier klik je op waarna je een overzicht ziet van al jouw MySQL databases. Hier klik je bovenaan: Create MySQL database. Je vult vervolgens een database naam, database gebruiker en een wachtwoord in. Met deze gegevens kun je naast jouw DirectAdmin login gegevens ook inloggen op PhpMyAdmin.

Mysql management directadmin

Nadat jij de database succesvol hebt opgeslagen kun je met de login gegevens inloggen op PhpMyAdmin waar jij al jouw eigen aangemaakte MySQL databases kunt beheren. Je kunt PhpMyAdmin bereiken door /phpmyadmin achter je domeinnaam te plaatsen. Voorbeeld: http://jouwdomein.nl/phpmyadmin.