Vimexx Facebook

Hoe installeer ik Drupal via installatron?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Voor het installeren van een Drupal site raden we je aan gebruik te maken van Installatron. Via Installatron kan je gemakkelijk meerdere bekende CMS systemen installeren om zodoende je site te kunnen maken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je via Installatron een Drupal installatie doet.

Om Drupal te installeren via Installatron zal je moeten inloggen op Directadmin. Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je Drupal op wilt installeren.

Stap 1

Klik op Installatron Applications Installer onder de Advanced Features in Directadmin.

Stap 2

Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare applicaties te zien, klik in dit overzicht op "Drupal".

Drupal

Stap 3

Daarna krijg je de mogelijkheid om Drupal te installeren. Klik hiervoor op "install this application".

Drupal install application

Stap 4

Het kan een tijdje duren voordat de pagina geladen is. Je krijgt nu de pagina te zien waar je enkele instellingen kunt wijzigen. In principe zijn de administrator gegevens het belangrijkste. Klik na het doorlopen van de gegevens op "Install".

Install

De installatie zal nu van start gaan. Het is belangrijk dat de domeinnaam gekoppeld is. Het kan soms voorkomen dat een installatie niet direct slaagt, dit heeft dan te maken met dat je domein pas zeer recent is gekoppeld aan het webhosting pakket. Probeer het in dat geval dan een aantal uur later nog eens. Mocht het daarna nog niet lukken raden we je aan om tijdelijk het .htaccess bestand te hernoemen.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze supportkanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -