Hoe host ik een domein van een andere provider bij Vimexx?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Zoals velen weten dien je je nameservers te wijzigen naar de (whitelabel) nameservers van Vimexx, om zo je website te linken naar je webhosting bij Vimexx. Zoals uitgelegd staat in het artikel Wat is een nameserver en hoe wijzig ik deze?. Echter kan het ook voorkomen dat je de nameservers niet wilt wijzigen maar je domein wilt koppelen door bijvoorbeeld alleen de dns records.

Daarvoor heb je het ip adres nodig van de hosting server waar jouw hostingpakket op staat. Deze vindt je op de volgende manier:

Stap 1: DNS management in Directadmin

Wanneer je ingelogd bent in directadmin kun je naar dns management toe.

Stap 2a: IP adres

Dan krijg je een nieuw overzicht te zien met de dns records die ingesteld staan voor jouw domein. Daar staat ook het ip adres van de server, waar jouw domein/hostingpakket op staat.

Stap 2b: Ipv6 adres

Bij sommige providers is het benodigd om het ipv6 adres te gebruiken. Deze vind je ook in het zelfde overzicht van dns records, maar dan onderaan bij AAAA.

Dat is het ip adres wat je kunt gebruiken bij je domein provider in de dns instellingen.

Website bij Vimexx en email elders gehost

Indien je de email elders wilt hosten of momenteel elders gehost hebt, dien je de dns record voor de mail aan te passen naar het ip adres van de betreffende mail host. Daarnaast dien je de MX records ook goed te hebben staan zoals jouw email host aangeeft. Voor meer informatie over hoe je dit aanpast vind je in het artikel Wat betekent DNS en wat kun je er mee? en DNS records aanpassen.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!