DNS records aanpassen

Geschreven door Vimexx op 14-12-2016

Het kan voorkomen dat je tussentijds een aantal DNS records dient toe te voegen/wijzigen/verwijderen. Voor velen is bekend dat je dit kunt doen via het klantenpaneel. Wat echter niet bekend is dat als je dat doet terwijl je domein gekoppeld is aan je webhosting pakket je website niet meer zal werken en een geparkeerd pagina zal weergeven. Hier hebben we een oplossing voor. In DirectAdmin kan je gemakkelijk alle DNS records beheren waardoor je bij je domein eigenlijk nooit iets hoeft aan te passen en alles gewoon correct blijft werken. In deze handleiding leggen we je uit via welke manieren je de DNS records kunt aanpassen.

Mocht je domeinnaam gekoppeld zijn aan een webhosting pakket dat je bij ons afneemt dien je de DNS records via DirectAdmin in te stellen. Voor deze uitleg dien je een stukje naar onderen te scrollen totdat je bij "DNS records aanpassen in DirectAdmin" uitkomt!

1. DNS records aanpassen via het klantenpaneel

Om je DNS records aan te passen via het klantenpaneel dien je naar je domeinen overzicht te gaan. Je logt in op het klantenpaneel en navigeert via het menu naar "Domeinen beheren".

klantenpaneel

Wanneer je hier op geklikt hebt krijg je alle domeinnamen die je bij Vimexx geregistreerd hebt te zien. Mocht je nog een domeinnaam willen registreren kan dat op onze domeinnaam pagina. Klik vervolgens naast de domeinnaam waarbij je de DNS records wilt wijzigen op het gereedschap icoontje.

domeinen beheren

Je ziet nu een scherm verschijnen. In dit scherm zie je alle opties voor je domeinnaam. Selecteer "Dns records" om naar de DNS records te gaan.

dns

Op de pagina waar je nu terecht komt zie je alle DNS records. Je krijgt hier de optie om de DNS records toe te voegen/wijzigen/verwijderen. Mocht je domeinnaam gekoppeld zijn aan een webhosting pakket dat je bij ons afneemt dien je de DNS records via DirectAdmin in te stellen. Hoe je dat doet valt hieronder te lezen. Maak dus absoluut geen wijzigingen aan de DNS records via het klantenpaneel als je domein gekoppeld is aan een webhosting pakket dat je bij ons hebt afgenomen, dit gaat dan namelijk voor problemen zorgen.

2. DNS records aanpassen in DirectAdmin

Om de DNS records in DirectAdmin te wijzigen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein dat je wilt wijzigen.

Klik nu onder “Your Account” op “DNS Management”.

Directadmin

Je komt nu op de pagina terecht waar je de DNS records kunt toevoegen en kunt verwijderen. Een wijzig optie is helaas niet aanwezig, mocht je dus een bestaande record willen wijzigen dien je deze eerst te verwijderen.

Gefeliciteerd! Je weet nu via welke manieren je de DNS records kunt wijzigen. Kom je er niet uit? Laat het even weten aan de helpdesk, dit kan via een live chat sessie of per ticket. We helpen je graag!