Vimexx Facebook

Onderwerp: Email forwarden naar G-mail account niet mogelijk?

25-10-2020 21:02

Hallo,

Ik heb een klant die een startende business heeft, en nu gmail gebruikt voor email en agenda.

Hoe stel ik voor deze klant een email forwarder in naar g-mail? Ik zou daarna bij gmail de uitgaande mails vanaf het vimexx domein kunnen instellen.

ik krijg volgende foutmelding:

Details

Helaas is het om technische redenen niet toegestaan om gmail adressen op te geven als forward ontvangers.

Waarom is dit geblokkeerd?
Gmail scant mail op spam, de spammende servers worden geblokkeerd. Als de webserver mail forward, herkent Gmail deze server als de server die verantwoordelijk is voor het spammen. Dat wil zeggen dat zodra een externe server spamt en deze server het doorstuurt naar Gmail, Gmail denkt dat de forwarder juist de spammer is. Om deze reden is het niet meer mogelijk om mail door te sturen naar deze publieke services. Gmail heeft daar een oplossing voor gemaakt welke wij nu helaas moeten forceren.

Hoe kan ik deze oplossing bekomen? kunnen jullie iets forceren dat dit wel mogelijk maakt?

alvast bedankt!

05-11-2020 14:21
#2811

Beste Nick,

We blokkeren inderdaad forwarders richting gmail om om de kans op een blacklisting van onze servers de minimaliseren.

Je kan gelukkig op een andere manier de mail toch ontvangen op gmail door het mail account als extra POP3 account toe te voegen aan Gmail. Hoe je dit moet doen kun je lezen in onze handleiding hiervoor: https://www.vimexx.nl/help/emailaccount-toevoegen-aan-gmail

Hopend hiermee je vraag beantwoord te hebben. Mochten er nog vragen zijn dan verneem ik die graag!

Met vriendelijke groet,
Kevin

11-11-2020 20:14
#2820

Beste Kevin,

Ik heb hetzelfde probleem met mijn verenigingswebsite vtvdeonrust.nl. Ik wil voor een commissie de mail van commissie@.....nl forwarden naar de verschillende commissieleden.  Nu moet volgens jouw antwoord ieder lid apart zijn eigen mail in gaan stellen? Zeer onhandig, daar ook de mailadressen naar hotmail en upcmail geblokkeerd worden. Is er geen eenvoudiger manier mogelijk?

Jan van de Velde

23-11-2020 16:13
#2829

Helaas, Dit is mijn ervaring: Heb je alleen een domein geregistreerd; dan zal dit dus niet werken en is er gen oplossing.

30-11-2020 16:46
#2837

Ik ondervond dit ook. Dit is Vimexx beleid. Bij andere DirectAdmin servers kan ik dit nog wel. Ik vind het persoonlijk niet erg. Ik merk dat de deliveribility naar Gmail steeds minder wordt. Google zoekt nou eenmaal manieren om G Suite te verkopen. Ik ben het dus wel eens met het Vimexx beleid op dit gebied, al is het irritant om in verenigingen aan non-technische mensen uit te leggen hoe ze een extra imap moeten configureren.