Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 02-01-2016

Ongeveer 80 procent van het totale aantal bezoekers van jouw website of webwinkel komt op jouw website terecht door gebruik te maken van een zoekmachine. Door zoekmachines als Google te gebruiken om bepaalde producten of diensten te vinden, komen veel consumenten bij de bedrijven terecht die hen kunnen helpen met het vinden van het juiste product of de juiste dienst. Wil je als online ondernemer van het grote bereik van zoekmachines profiteren, dan is het belangrijk dat jouw website gevonden wordt in de verschillende zoekmachines.

Staat jouw website op dit moment op pagina vijf in zoekmachines als Google en wil je bij het zoeken op specifieke zoektermen op pagina één terecht komen met jouw website? Dan kun je dit eenvoudig realiseren door SEO-teksten te schrijven. Wat SEO-teksten precies zijn en hoe je deze teksten schrijft, lees je in dit artikel.

SEO-teksten: een korte introductie

SEO-teksten worden ook wel ‘zoekmachineoptimalisatie teksten’ genoemd en zijn teksten die je op jouw website plaatst om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines terecht te komen. De teksten zien er hetzelfde uit als standaard teksten die je voor de bezoekers van jouw website schrijft, maar worden wel iets anders ingestoken. Zo worden SEO-teksten geschreven aan de hand van enkele specifieke regels, die ervoor zorgen dat de teksten goed gewaardeerd worden door de zoekmachines en hierdoor hoog in de zoekresultaten komen te staan. Ben je benieuwd hoe jij goede SEO-teksten kunt schrijven voor jouw website? Lees dan onderstaande alinea’s met tips voor het schrijven van SEO-teksten en ga direct aan de slag.

SEO-teksten schrijven: vijf tips

Het schrijven van SEO-teksten lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit helemaal niet zo lastig. Hanteer je onderstaande vijf tips voor het schrijven van SEO-teksten, dan weet je zeker dat je goede SEO-teksten op jouw website plaatst en hiermee hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt.

Tip 1: gebruik keywords of zoekwoorden in de tekst. Verkoop je handgemaakte sieraden? Dan kun je de zoekterm ‘handgemaakte sieraden’ als keyword gebruiken. Dit betekent dat je deze term een aantal keren in jouw teksten terug laat komen, zodat je hier hopelijk door zoekmachines als Google op gevonden wordt.

Tip 2: hanteer een keyword dichtheid van 2 procent. De keyword dichtheid geeft aan hoeveel procent van het totale aantal woorden van jouw tekst uit het door jou gekozen keyword bestaat. Heb je het keyword ‘handgemaakte sieraden’ gekozen voor jouw teksten en schrijf je een tekst van 300 woorden, dan mag jouw keyword maximaal zes keer in de tekst voorkomen. Ga nooit over de keyword dichtheid van 2 procent heen, want dit kan Google indexeren als spam.

Tip 3: gebruik altijd een titel. Een tekst met titel leest niet alleen prettiger dan een tekst zonder titel, maar wordt bovendien beter gewaardeerd door zoekmachines als Google. Dit betekent dat je hoger in de zoekresultaten terecht komt met jouw website, simpelweg door een titel boven je tekst te zetten.

Tip 4: schrijf teksten met een doel. Een fout die veel mensen maken bij het schrijven van SEO-teksten, is dat zij onzinteksten schrijven om hoger in Google te komen en de behoeften van hun klanten helemaal uit het oog verliezen. SEO-teksten moeten je inderdaad hoger in de zoekresultaten brengen, maar de teksten worden ook gelezen door de bezoekers van jouw website. Geef de teksten daarom een duidelijk doel en schrijf nooit zomaar een tekst om hoger in Google te komen.

Tip 5: gebruik h1 tags, h2 tags en h3 tags om titels te vormen. Door de tags te gebruiken zien jouw teksten er niet alleen beter uit, maar worden je teksten ook beter beoordeeld door zoekmachines. Zoekmachines kijken namelijk ook naar de titels van jouw teksten, die beter te herkennen zijn als je hier de speciale tags voor gebruikt.

- 5 van 5 sterren -