Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 17-11-2016

Wie een webwinkel wil starten, moet webwinkel software kiezen om zijn of haar online shop in op te bouwen. Enkele voorbeelden van webwinkel softwarepakketten zijn WooCommerce, Joomla, MijnWebwinkel en SEOshop: stuk voor stuk goede softwarepakketten die je kunt gebruiken om jouw webwinkel op te bouwen, bij te houden en uit te breiden. Weet je niet zo goed welk pakket je moet kiezen voor jouw online shop? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om de beste software te kiezen voor jouw webwinkel.

Tip 1: denk na over het design van jouw webwinkel

Bij sommige softwarepakketten kun je enkel een standaard design kiezen voor jouw online shop, terwijl andere software het mogelijk maakt om jouw eigen design te ontwerpen. Denk goed na over het design van jouw webwinkel en de uitstraling die je wil creëren voor jouw online shop en er vallen al een paar softwarepakketten af.

Tip 2: denk na over de functionaliteiten van jouw online shop

Sommige softwarepakketten bieden enkel de standaard functionaliteiten aan voor online shops, terwijl andere softwarepakketten alle mogelijke functies aanbieden voor jouw webwinkel. Vraag jezelf af welke functionaliteiten je nu nodig hebt, maar kijk ook naar de toekomst. Denk je dat een softwarepakket nu voldoende functies heeft, maar in de toekomst tekort gaat schieten? Dan kun je beter investeren in een pakket met meerdere functionaliteiten, zodat je in de toekomst niet over hoeft te stappen of functies tekort komt.

Tip 3: kijk naar de gebruiksvriendelijkheid

Een goed softwarepakket moet gebruiksvriendelijk zijn. Check niet alleen hoe gebruiksvriendelijk een softwarepakket je op het eerste gezicht lijkt, maar lees ook eens wat andere gebruikers van een pakket vinden. Dit doe je door reviews te lezen over een specifiek softwarepakket, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de software in kwestie. Lees je overal over een pakket dat moeilijk te hanteren is, software die vaak vastloopt of andere problemen met de gebruiksvriendelijkheid, dan kun je beter een ander softwarepakket kiezen voor jouw online shop.

Make the right choice

- 5 van 5 sterren -