Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 10-05-2016

Steeds meer mensen besluiten een eigen webwinkel te beginnen. Niet alleen omdat het starten van een eigen webwinkel erg leuk is, maar ook omdat het aantal online shoppers nog steeds stijgende is en het simpelweg interessant is om een eigen shop te starten. Ben jij ook van plan om een eigen webwinkel te beginnen, maar weet je nog niet zo goed hoe je jouw online shop tot een groot succes kunt maken? Gebruik dan de drie tips in dit artikel en maak een vliegende start als beginnende webwinkel-eigenaar.

Tip 1: blijf bij een bepaalde niche

Sommige mensen vinden zo veel verschillende producten leuk en zien zo veel kansen, dat ze te veel willen aanbieden in hun online shop. Natuurlijk, er zijn enkele voorbeelden van webwinkels met een breed aanbod die het erg goed doen, maar over het algemeen is het beter om je op een niche te richten. Wil je te veel verschillende producten aanbieden, dan is het namelijk moeilijker om een bepaalde doelgroep te bereiken en een bepaalde groep online shoppers aan te spreken. Daar komt nog bij dat je alle producten in jouw webwinkel ergens op moet slaan: iets wat vrij lastig is als je een groot aanbod van verschillende soorten producten hebt.

Je hoeft je niet te beperken tot één product, maar het is wel beter om je op één productgroep te richten. Ben je bijvoorbeeld een groot liefhebber van alles wat met telefoons te maken heeft? Bied dan alleen bepaalde telefoonaccessoires aan en richt je ook op specifieke merken om een duidelijke doelgroep aan te spreken.

Tip 2: creëer een eigen stijl

Je spreekt jouw doelgroep aan door een bepaalde niche aan producten aan te bieden, maar ook door een eigen stijl te creëren. Deze stijl voer je niet alleen door in de producten die je verkoopt, maar ook in het design van jouw webwinkel, de tone-of-voice van de teksten op jouw website en de communicatiemiddelen die je gebruikt ter promotie van jouw webwinkel.

De beste manier om een eigen stijl te vinden die jou onderscheidt van andere online ondernemers met een webwinkel, is door flink te brainstormen. Gebruik Pinterest om kennis te maken met bepaalde stijlen, zet stijlen die jij aantrekkelijk vindt bij elkaar en combineer diverse stijlelementen om je eigen stijl te ontwikkelen. Je kunt ook een webdesigner inhuren om een bepaalde stijl voor je te ontwikkelen, maar hierbij gaat het wel alleen om de huisstijl en niet om de tone-of-voice op jouw website.

Tip 3: vraag om hulp als je hulp nodig hebt

Veel mensen die een eigen webwinkel starten, willen het liefst zo veel mogelijk zelf doen. Niet alleen omdat zij hun webwinkel zien als hun individuele project, maar ook omdat ze het moeilijk vinden om mensen om hulp te vragen. Je kunt zo veel mogelijk zelf doen, maar je moet niet alles in je eentje willen doen. Kun je niet zo goed schrijven, heb je nog nooit productfoto’s gemaakt of heb je nog nooit een webdesign gemaakt? Doe dit dan niet zelf, maar vraag een professional om hulp om jou te ondersteunen. Het kost wat geld, maar dan profiteer je uiteindelijk wel van het beste resultaat.

- 5 van 5 sterren -