Vimexx Facebook
Met TLS 1.3 meer snelheid en veiligheid!

Nieuws van Vimexx op 17-10-2018

Het is zover! Google heeft vandaag versie 70 uitgebracht van Google Chrome waarin volledige TLS 1.3 ondersteuning in opgenomen is. Hierdoor is het middels Google Chrome versie 70 dus mogelijk om websites over het snellere én veiligere TLS 1.3 protocol te bezoeken indien de servers waarop de websites staan het ook ondersteunen.

De afgelopen weken zijn we bij Vimexx druk bezig geweest om de voorbereiding voor het ondersteunen van TLS 1.3 volledig door te voeren en te testen. Na het uitkomen van de update van Google Chrome vandaag hebben het live zetten van TLS 1.3 aan onze kant ook direct gestart. De eerste servers zijn daarom al reeds succesvol voorzien van TLS 1.3 en de rest van ons server park volgt zeer snel. Alle nieuwe hosting pakketten hebben standaard TLS 1.3 aanstaan.

Meer snelheid bij TLS 1.3

De komst van TLS 1.3 zorgt ervoor dat de SSL verbinding tussen de bezoeker en de server veel efficiënter opgezet wordt. Deze efficiency slag heeft vervolgens als direct resultaat dat er minder stappen genomen hoeven te worden om te controleren of de verbinding correct is. Dit heeft vervolgens weer direct resultaat voor de snelheid die de bezoeker ervaart wanneer de website geopend wordt. 

Betere veiligheid bij TLS 1.3

Met de komst van TLS 1.3 wat ook de nieuwe standaard gaat worden, zijn problemen en kwetsbaarheden die de afgelopen jaren ontdekt zijn bij TLS 1.2 verholpen en dichtgezet. Ook zijn oudere protocollen in versie 1.2 nog ondersteund, maar in versie 1.3 niet meer. Dit zorgt ervoor dat oude bekende kwetsbaarheden uit nóg oudere versies, ook verholpen zijn.

Benieuwd wat TLS 1.3 nou precies is? Computerworld heeft er een mooi artikel over geschreven!

- 5 van 5 sterren -