Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 07-12-2015

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar er kan van alles mis gaan als jouw webwinkel eenmaal online staat. Veel mensen denken dat de problemen met webwinkels enkel optreden als een webwinkel in ontwikkeling is, maar ook al de webwinkel eenmaal opgeleverd is door de designer kunnen er problemen optreden. Zo kan het voorkomen dat jouw webwinkel door een verbindingsfout niet goed opgeslagen kan worden, maar is het ook mogelijk dat jouw webwinkel gehackt wordt of op een andere wijze aangevallen wordt door kwaadwillende mensen. Wil je voorkomen dat je door dit soort situaties in de problemen komt? Maak dan regelmatig een online back-up van jouw webshop.

Het belang van een back-up

Als je regelmatig een back-up maakt van jouw webwinkel, kom je nooit in de problemen door verbindingsfouten, storingen, hackers of virussen. Gebeurt er iets met jouw webwinkel, dan kun je de back-up van jouw webwinkel namelijk altijd terugzetten. Ben je bijvoorbeeld een deel van jouw productaanbod kwijt door een storing, ben je aangevallen door hackers en ligt een specifiek deel van jouw webwinkel offline of heb je een virus waardoor jouw webwinkel niet meer toegankelijk is? Dan kun je jouw laatst gemaakte back-up terugzetten om alle problemen op te lossen.

Heb je geen back-up gemaakt van jouw webwinkel, dan betekent dit dat je jouw webwinkel voor een deel opnieuw op moet bouwen als je problemen ervaart met jouw online shop. In het allerergste geval kan dit zelfs betekenen dat je jouw webwinkel helemaal kwijt bent en dus helemaal opnieuw moet beginnen met het ontwikkelen van jouw webwinkel. Omdat je dit natuurlijk wil voorkomen, is het regelmatig maken van back-ups zeker een aanrader.

Back-ups laten maken door de hoster

De beste manier om back-ups van jouw webwinkel te laten maken, is door dit te laten organiseren door de partij waarbij je webhosting afneemt. Neem je bijvoorbeeld webhosting af bij Vimexx, dan worden er regelmatig back-ups van jouw online shop gemaakt. Deze back-ups worden veilig opgeslagen en kunnen op ieder gewenst moment gedownload of teruggezet worden, zodat je nooit een deel van jouw webwinkel kwijt bent of jouw webwinkel helemaal opnieuw moet laten ontwikkelen. Zelfs als een deel van jouw webwinkel onbereikbaar is geworden door hacking of door een virus, kan de back-up van Vimexx de oplossing bieden.

- 5 van 5 sterren -