Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-06-2018

Je kunt diverse modules gebruiken om je website of webwinkel sneller te maken. Eén van de modules die je in kunt schakelen bij Vimexx voor een snellere website of webwinkel, is OpCache. Meer over deze module, lees je op deze pagina.

 

Wat is OpCache?

OpCache is een caching extensie. Deze extensie gebruik je om je website of webwinkel sneller te maken. De extensie wordt gebruikt om websites met php sneller te maken. Heb je een php website, dan kun je OpCache gebruiken om de laadtijd van je website te verkorten.

 

Vroeger maakten veel mensen met een php website gebruik van de caching extensie APC. Deze extensie wordt echter niet meer ondersteund door php 5.4. OpCache ondersteunt php 5.4 wel en daarom zijn veel mensen van APC overgestapt naar deze caching extensie.

 

Hoe werkt OpCache?

OpCache werkt als volgt. Alle php code die jouw website of webwinkel gebruikt, wordt door middel van compilatie omgezet naar machinecode. Machinecode is de instructietaal van processoren, ook wel de operation code genoemd. Een php programma kan enkel uitgevoerd worden door een processor als deze geconverteerd is naar machinecode: de operation code van de processor.

 

In productie moet php nog gelezen en aangepast worden door developers. Daarom wordt de php code van jouw website of webwinkel pas gecompileerd als deze code door de processor wordt opgevraagd. Door OpCache te gebruiken, gebeurt deze compilatie eenmalig. Dit betekent dat de code niet bij iedere aanvraag gecompileerd moet worden. De berekeningen bij het omzetten van de code blijven hetzelfde, maar de vertaalslag naar de machinecode wordt door OpCache gecached.

 

OpCache gebruiken

Wil jij OpCache gebruiken om je website of webwinkel sneller te maken, door php code slim om te zetten in machinecode? Dan geef je dit aan in de DirectAdmin omgeving van Vimexx. Dit doe je simpelweg door het vakje bij OpCache aan te vinken en jouw wijzigingen op te slaan.

 

Wil je meer weten over OpCache of het inschakelen van deze caching methode? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag OpCache beter te begrijpen en/of in te schakelen voor jouw website

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -