Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit betekent dat iedereen druk aan de slag gaat met zijn of haar goede voornemens. Misschien heb je goede voornemens voor jezelf bedacht zoals stoppen met roken, gewicht verliezen en meer geld opzij zetten op de spaarrekening, maar dit zijn allemaal goede voornemens voor je privéleven. Als ondernemer zijn er ook genoeg goede voornemens te bedenken die jouw jaar nog beter kunnen maken. In dit artikel beschrijven we drie goede voornemens die iedere online ondernemer voor 2017 zou moeten hebben.

 

Voornemen #1: blijf je bedrijf ontwikkelen

Ook als je een succesvol bedrijf hebt, is het belangrijk om je organisatie te blijven ontwikkelen. Bedrijven die jarenlang stil staan, zijn aan het einde van de rit namelijk helemaal niet meer zo succesvol. Je kunt je bedrijf blijven ontwikkelen door de online ontwikkelingen in de gaten te blijven houden en op interessante kansen in te spelen, maar ook door je bedrijf regelmatig een beetje uit te breiden. Blijf niet jaar in jaar uit dezelfde producten verkopen in je webwinkel, maar kijk een keer naar andere producten om aan jouw online aanbod toe te voegen.

 

Voornemen #2: investeer in SEO

Iedere ondernemer heeft baat bij zoekmachineoptimalisatie of SEO. Je hoeft helemaal niet veel geld in SEO te steken, als je jouw website maar op de juiste manier aanpast en dit consequent doet in 2017. Door bijvoorbeeld een blog bij te houden op je website, zorg je er al voor dat jouw site hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Het kost je nauwelijks tijd en dus weinig geld, maar het levert je wel veel op. Heb je wat meer budget voor de zoekmachineoptimalisatie van jouw website, dan kun je er in 2017 ook voor kiezen om een SEO-specialist in de arm te nemen. Je kunt een zoekmachineoptimalisatie-expert aannemen in je bedrijf, maar ook een externe specialist inhuren voor SEO.  

 

Voornemen #3: blijf je acties evalueren

Fouten maken is menselijk en helemaal niet erg, als je hier maar van leert. De beste manier om van je fouten te leren, is door al je acties te evalueren. Op deze manier blijf je niet alleen scherp, maar zie je ook wat er fout gaat binnen je organisatie en hoe dit komt. Alleen door kritisch naar jezelf en je medewerkers te kijken, blijf je jouw bedrijf ontwikkelen door van je eigen fouten te leren.

 

Dat je jouw eigen acties moet evalueren voor een succesvol bedrijf in 2017, betekent dat je ook regelmatig even naar je eigen website kijkt. Loop alle teksten eens na, vul de formulieren op je website eens in om te zien of de formulieren gebruiksvriendelijk zijn en check of alle (externe) links op je site werken. Door dit regelmatig te doen, weet je zeker dat jouw website op en top gebruiksvriendelijk is en goed werkt.

- 5 van 5 sterren -