Vimexx Facebook

Onderwerp: Domein verhuizen zonder downtime email

21-05-2021 20:16

Ik heb mijn hoofd domeinnaam nu bij een andere hoster. Nu wil ik wel verhuizen, maar zie op tegen een downtime van email. In mijn DNS staan verwijzingen naar Google (Google Workspace) voor de email. Is het mogelijk om een en ander alvast goed te zetten voor de echte verhuizing, zodat er minimale onderbreking is van de email?

12-08-2021 23:20
#3220

Hier ben ik ook benieuwd naar

18-08-2021 22:02
#3234

Beste Olaf en Wouter,

Als je vooraf een hosting pakket afneemt en daarop het domein aanmaakt, kan je de email alvast migreren voordat je de domeinnaam verhuist.
Je kunt binnen het pakket tevens je DNS instellen, zodat deze ook alvast klaar staat.
Wanneer alles voorbereid is, is het verstandig eerst de nameservers om te zetten naar die van ons, zodat je snel kunt terugschakelen als er toch iets fout blijkt te zij gegaan.
Vervolgens verhuis je de domeinnaam, en als de verhuizing verwerkt is voer je nogmaals de mail-verhuizing uit, om een eventuele tussentijds binnengekomen email nog aanvullend te synchroniseren.

We hebben handleidingen om je hier volledig doorheen te loodsen:
https://www.vimexx.nl/help/domeinnaam-koppelen-aan-webhosting-pakket#extern 
https://www.vimexx.nl/help/email-overzetten-vanaf-andere-hosting 
https://www.vimexx.nl/help/hoe-werkt-het-dns-beheer-in-directadmin 
https://www.vimexx.nl/help/wat-is-een-nameserver-en-hoe-wijzig-ik-deze​​​​​​​ 
https://www.vimexx.nl/help/wat-komt-er-bij-een-domeinnaam-verhuizing-kijken 

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid handleidingen waarnaar ik link, het migreren van de email kan veelal binnen een kwartier gedaan worden.
De meeste tijd gaat zitten in de verwerking van de nameserver-wijziging, waarop je enkel hoeft te wachten :)

Met vriendelijke groet,
​​​​​​​Arnoud

13-10-2021 11:46
#3338

'Vervolgens verhuis je de domeinnaam'

Dien je dan bij het verhuizen van de domeinnaam aan te geven dat deze dient gekoppeld te worden aan het hosting product waarop je de domeinnaam al bekend hebt gemaakt via direct admin?

Indien zo; mogen we er zeker van zijn dat de configuratie in direct admin dan NIET gewist en opnieuw aangemaakt wordt oid en het systeem slim genoeg is om te zien dat het domein in direct admin al geconfigureerd is?

14-10-2021 08:54
#3340

Hi Leo,

Als je het domein netjes koppelt aan je hositng pakket zal ons systeem niks overschrijven en netjes verwijzen na je webhosting pakket.

Groet,
Remco

- 5 van 5 sterren -