Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 18-01-2016

Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Welke website het beste bij jou past, is afhankelijk van de content die je op de website wil zetten, de doelstellingen van de website en jouw persoonlijke wensen, behoeften, verwachtingen en voorkeuren. Eén van de websites die je kunt laten ontwikkelen als je een eigen online visitekaartje wil laten maken, is de one-page website. Wat een one-page website precies is en in welke situaties deze website de beste oplossing is voor het maken van een online visitekaartje, lees je in dit artikel.

Wat is een one-page website?

Een one-page website is een website van één pagina. Waar je bij de meeste websites een menu ziet met meerdere pagina’s waar je op kunt klikken, is dit bij een one-page website niet het geval. De informatie op de website wordt namelijk niet onderverdeeld in verschillende pagina’s, maar wordt meestal geclusterd in diverse kaders en blokken die op één pagina worden weergegeven. Hoe ‘lang’ een one-page website precies is, is geheel afhankelijk van de content die op de website moet komen te staan. Moet er veel content op de website geplaatst worden, dan kan de website erg lang worden. In dit geval moet je meerdere keren scrollen om aan de onderkant van de website terecht te komen, waarbij je veel informatie te zien krijgt. Betreft het een eenvoudige website met weinig content, dan kun je met enkele scrolbewegingen al door de hele website scrollen.

Wanneer is een one-page website interessant?

Iedereen kan een one-page website laten ontwikkelen, maar een website van één pagina is voornamelijk interessant in de volgende situaties:

  • Je wil één product, dienst of evenement promoten en hebt niet meer nodig dan één pagina om dit te doen.
  • Je hebt slechts weinig content voor jouw website en wil voorkomen dat je tientallen pagina’s krijgt die bijna leeg zijn.
  • Je wil een online portfolio maken om jouw werken tentoon te stellen.
  • Je wil een tijdelijke website opzetten die eenvoudig te ontwikkelen is en slechts weinig geld kost om te laten maken.
  • Je wil een website laten maken die enkel fungeert als online visitekaartje en dus niet meer bevat dan enkel contactgegevens.

Wil je meerdere producten promoten, wil je een complete website opzetten met veel content over verschillende onderwerpen of heb je om een andere reden niet genoeg aan één pagina met content, dan kun je beter een volledige website met meerdere pagina’s laten ontwikkelen.

- 5 van 5 sterren -