Hoe zet ik een backup terug?

Bijgewerkt op 16-05-2022

Het is natuurlijk super vervelend als er iets met je site is gebeurd en je verplicht bent een backup terug te plaatsen. Bij Vimexx maken wij daarom maximaal 7x per dag een backup van jouw website bestanden en databases, deze worden (afhankelijk van je pakket) tot 60 dagen lang opgeslagen op een externe locatie en tellen niet mee voor je opslaglimiet. Deze backups zijn op elk gewenst moment binnen die 60 dagen terug te zetten. Nu rest natuurlijk de vraag hoe je een backup terug plaatst. In deze handleiding leggen we je dat maar al graag uit!

Om een backup terug te plaatsen zal je eerst moeten inloggen op je Directadmin paneel

Belangrijke informatie vooraf:

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat een backup je site naar de exacte staat van een eerder moment herstelt, dien je altijd eerst de public_html map helemaal leeg te maken om ervoor te zorgen dat er geen conflicten kunnen ontstaan. Dit gaat dus om: domains/voorbeeld.nl/public_html/. Wanneer je website gebruik maakt van een database dan is het belangrijk dat je deze ook terugzet naar hetzelfde moment als de backup van de bestanden.

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je de backup terug wilt plaatsen.

Klik onder "Your Account" op "Restore Backups".

Stap 2

Je komt hierna op de pagina terecht waar je de backups kunt herstellen. Je kan hier zelf een herstelmoment selecteren en vervolgens aangeven of je de bestanden, emails en/of databases wenst te herstellen.

Stap 3

Onder mogelijke backups zie je een lijst met taken. Hier zie je wat er momenteel draait, draaiende is en wat afgerond is. Running betekent dat het herstel wordt uitgevoerd, queued" geeft aan dat het herstel in de wachtrij staat en Finished is een voltooide backup herstel.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!